Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 12:18:00

Ne úplně povedené nedělní poledne Ivana Bartoše

Ne úplně povedené nedělní poledne Ivana Bartoše

Komentář na facebookovém profilu k vystoupení Ivana Bartoše v Otázkách Václava Moravce.

Porcování medvěda, který běhá po lese, zjevně svazuje ruce a u politiků i ústa. Naposledy to v nedělních OVM předvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Jindy rozšafný Bartoš tentokrát pečlivě volil každé slovo a bylo to znát. Místy se nedělní politická estráda OVM měnila na Stanjurův monolog s občasnou opozicí místopředsedy vlády Jana Hamáčka. Jenže co ten mohl říkat, když dnes vláda spíš připomíná cirkus, v němž hlavní žongléři už neumějí ani přehazovat v ruce 2 jablka? Snad jen jím pověšený otazník nad návštěvou Klause u Zemana stál za zaznamenání. Po Klausových povídánkách v Blesku jsem si ten pomyslný otazník pověsil v mysli taky.

Dokonce tentokrát Moravec neuspěl u nejvyššího Piráta ani s opakovanou otázkou, jestli by Zemanova/Babišova Marie Benešová měla zmizet z vlády poté, co zase posilovala ruské trolly v jejich lhaní o "jiných" variantách kauzy, než teroristický útok GRU a usoudila, že by daňový poplatník měl nechat svoje peníze z dodatečně neevropských dotací Agrofertu zasloužilému Andrejovi. Benešovou asi nechají dosloužit (Babiš už jí údajně domluvil a varianta dění ve Vrběticích je jediná, dospěla Marie k závěru).Více alarmující, než polomlčení k Benešové je ale kličkování Bartoše v otázce vypsání tendru na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Nyní se otevírá okénko, kdy by bylo možné soutěžit tendr bez Rusů a Číňanů. Pirátům (a Starostům?) asi nedochází, že volby mohou dopadnout úplně jinak, než si teď představují a průzkumy preferencí hlásají. A že ruské angažmá v Dukovanech je definitivně passé si může myslet jen naivní blbec. Havlíček kličkuje jako zajíc při podzimním honu a Zeman už ve svém zrádcovském projevu poslední dubnovou neděli naznačil, že účast Rusů skrze druhou verzi ( NON GRU) Vrbětic možný je. Takže Pirátské NE tendru nyní může také vést k tomu, že Rossatom přece jen v Dukovanech bude. Kdyby Bartoš neuklidňoval, že Piráti jsou pro jádro, řekl bych, že nic stavět nechtějí ( jako v Praze). Opakované vzývání Drábové, že to všechno řekne v následující hodince, se nepotvrdilo. Drábová řekla pravý opak, než si Bartoš myslel, že řekne.
Nebýt závěrečného střetu zájmů a otázka vracení/nevracení dotací Agrofertu, tak pořad řekl o Pirátech víc, než by bylo Bartošovi milé. A možná bych Bartošovi připomněl i jedno z pravidel transparentnosti, které má pro politiku KAN: důležitá je nejenom transparentnost konání, ale stejně tak je důležitá i transparentnost záměrů. V tom druhém Bartoš a Piráti transparentní nejsou.
Je vidět, že návštěvy v Lánech, na Hradě a v Sokolovně Bartošovi nesvědčí. Není divu a navíc jsou zbytečné. Chování a konání obou "hostitelů" je známé a jakékoli jejich sliby a představy by se mohly v trvání přetahovat s dobou života jepice o první místo.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama