Hlavní obsah

Indiáni zahájili přípravu. Reprezentanti dostali zákaz vstupu na stadion

Plzeň

Po sedmi týdnech pauzy jsou opět v zápřahu. Hokejisté Plzně odstartovali v pondělí přípravu na extraligovou sezonu 2021/2022 a nový trenérský štáb ve složení Václav Baďouček, Miloš Říha a Tomáš Vlasák přivítal v kabině šestnáct hráčů.

Foto: hokej, Plzeň, Baďouček, Říha, Vlasák, Pejchar

Nový trenér Plzně Václav Baďouček (vlevo) s kolegy Milošem Říhou, Tomášem Vlasákem a Rudolfem Pejcharem.

Článek

Úvodní tréninkový den, který Indiáni završili výběhem na Homolce, absolvoval také uzdravený obránce Čerešňák a z nových tváří brankář Miroslav Svoboda s útočníkem Janem Schleissem. Posily Michal Bulíř, Dominik Graňák i Gustaf Thorell se budou chystat individuálně stejně jako Viktor Lang nebo Tomáš Mertl.

Scházeli také reprezentanti osmnáctky i borci ze seniorského národního týmu, kteří opustili kemp po sobotním přípravném zápase v Německu, tedy Kodýtek, Pour a Suchý. „Mají do 17. května volno, obzvlášť Kody měl sezonu hrozně náročnou, byl s nároďákem na všech akcích. Dostali zákaz vstupu na zimní stadion," usmál se Baďouček.

Plzeňský kádr se dost obměnil. Opustili ho Eberle, Dočekal, Michnáč, Kracík, Rob, Vráblík, Stříteský, Frodl, Straka a hlavně lídr Gulaš.

„O Milanově odchodu se spekulovalo už od prosince, rozhodl se, jak se rozhodl. S tím se nedalo nic dělat. Je to výjimečný hráč na úrovni extraligy, otevře se tím prostor pro další kluky, kteří už mají něco za sebou a měli by přebírat roli lídrů v týmu," prohlásil Baďouček. „Hodně mě mrzí i odchod Petra Straky, velice platný hráč pro tým. Snažil jsem se ho ještě potom kontaktovat, jestli by jeho myšlenka náhodou nebyla jiná," přitakal s povzdechem 59letý kouč a bývalý obránce, jenž je zpátky ve známém prostředí. V Plzni strávil podstatnou část hráčské kariéry. „Je to skoro 31 let, co se sem znovu vracím do práce, takže hezký a příjemný," pokyvoval hlavou.

Suchá příprava proběhne tradičně v režii kondičního kouče Jana Snopka a dozná pouze drobných úprav. „Žádná razantní změna tam nebude," ujišťuje Baďouček.

Tréninkové dávky budou hokejisté Škody polykat převážně v Plzni, na konci května i června pak vyrazí na týdenní soustředění na Šumavu. Následně se hráči rozprchnou na dovolenou, která jim vyprší 20. července. O týden později vyjedou k přípravě na led.

Reklama

Související témata: