Vystřelená Jiřina Bohdalová začíná dobývat YouTube! Pusťte si virální hit

Máme rádi Jiřinku (1) - píseň Vystřelená

První dáma českého humoru Jiřina Bohdalová slaví 90. narozeniny. Extra narozeninová píseň Vystřelená, kterou pro ni složil Ondřej Brzobohatý a otextoval Libor Bouček ve spolupráci s Vojtou Kotkem a Jakubem Prachařem, zazněla již v pořadu Máme rádi Jiřinku. K písni vznikl i videoklip, který je od pondělí na YouTube.

Televize Prima darovala jubilantce Jiřině Bohdalové k narozeninám pořad Máme rádi Jiřinku, který si v neděli večer nenechalo ujít 975 tisíc dospělých diváků.

Ve videoklipu se Jiřinka a její boyband ve složení Libor Bouček, Jakub Prachař, Vojta Kotek a Ondřej Brzobohatý podívají do vesmíru.

Oblékli proto kosmické skafandry, a naplnili slova písně Vystřelená. „Byl problém, abychom se do skafandrů vešli, je to opravdu skafandr, do kterého lezli herečtí kosmonauti. Chlapci vypadají skvěle s tím, že největší jsem si vzal automaticky já. Vidět nás všechny ve skafandru, je fakt velmi silný zážitek a taky to vyžaduje ironii, kterou jsme prokázali. Klip vystihuje skutečnost, že jsme si Jiřinku užili na Zemi a teď si jí užijí v galaxii,“ vzpomíná na natáčení Libor Bouček. „Já jsem si to natáčení fakt užil, dlouho jsem netrénoval, ale strašně se mi zlepšil zpěv. V takové sestavě se už asi nikdy nepotkáme, to by nikdo nezaplatil,“ nešetří humorem Jakub Prachař.

Videoklip vznikl pod rukama videokouzelníků Michala Orsavy a Michaely Lovecké, autorské dvojice, která má na svědomí slavná virální videa Miloše Zemana v Harrym Potterovi nebo EETerminátor s miliony zhlédnutí na YouTube. „Na vznik klipu Vystřelená jsme použili stejnou metodu jako při tvorbě virálních videí, takzvané maskování. Jiřina Bohdalová v klipu hraje, aniž by se zúčastnila natáčení. Točili jen kluci a Jiřinu jsme vystřihli z jejích filmů,“ prozradil Michal Orsava.

Kdy Jiřina Bohdalová hrála ve skafandru?

Zmátl tak nejen veřejnost, ale především samotnou Jiřinu. „Nepoznala, že jsme vystřihli pouze její tvář, dlouze přemýšlela, kdy v minulosti hrála ve skafandru, ale pochopitelně si nemohla vzpomenout, kdy a v čem,“ směje se Michaela Lovecká, která společně s Orsavou pracovala na klipu tři týdny. „Byla to naše volnočasová aktivita, ale pracovali jsme na tom nonstop i o víkendech, bylo na tom velké množství práce, ale devadesátiny Jiřiny Bohdalové jsou velká událost, byli jsme rádi, že to můžeme udělat,“ dodává Orsava.

V textu písně vzdávají pánové české herecké legendě hold. „Ta píseň popisuje realitu. A sice, že Země je naší Jiřince malá. Na Zemi ve svém oboru dokázala to, co žádná jiná, a proto by měla dobýt vesmír,“ říká spoluautor textu Libor Bouček, pro nějž je účast v hudebním klipu premiérou. „Zpívám fantasticky, ale jen pro úzkou skupinu lidí. Řekl bych pro fajnšmekry. Byla to pro mě taková malá premiéra,“ říká pobaveně moderátor a tvůrce pořadu Máme rádi Jiřinku.

„Píseň vznikla tak, že se mě Jiřina před rokem zeptala, jestli jí složím písničku k devadesátinám. A já jsem na to zapomněl. A pak mi volal Kuba, že má nápad udělat jí písničku do pořadu Máme rádi Jiřinku. Já jsem nápad uchopil, oslovil jsem Orchestr Gustava Broma a společně s Liborem a Jakubem jsme dopsali text. Potřebovali jsme silný herecký projev, tak toho se ujal Vojta,“ popsal vznik písně Vystřelená Ondřej Brzobohatý.

Píseň všichni drželi před Jiřinou Bohdalovou do poslední chvíle v tajnosti, byla tak posledním z mnoha překvapení, které se jí během natáčení pořadu Máme rádi Jiřinku dostalo. „Nemůžu uvěřit, že se to mezi tolika lidmi dokázalo utajit. V našem národě se ve většině všechno vykecá. Udělali krásnou písničku, která se dá zpívat. Jojo, musím říct, že mě dostali. A to je dobře, člověk má štěstím i brečet,“ sdělila s dojetím v hlase Jiřina Bohdalová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.