Po půl roce otvírala ve velkém stylu i masérka Marija Ševčíková z holešovského Salónu Karolína.

„Dnes každá klientka dostane skleničku šampusu. Připíjím si s nimi. Už jsem otevřela druhou láhev. To bude do večera velká oslava,“ usmívá se Ševčíková.

„Objednávky přijímám až ode dneška. Do poslední chvíle jsem totiž nevěřila, že bych mohla dnes skutečně otevřít,“ říká mírně udiveně Ševčíková.

Stejně jako ostatní si i paní Ševčíková musí vést evidenci klientů, která obsahuje zmínku o negativním výsledku testu na onemocnění covid-19.

„Všechny klientky – seniorky - , které zatím přišly, už mají za sebou očkování. Tím testování odpadá,“ říká Marija Ševčíková. „Ostatní pracující si už při objednání říkají, kdy mají v práci testy a podle toho si vybírají termín,“ uvádí Ševčíková a doplňuje, že v nejzazším případě nabízí klientům testování přímo v salonu.

Natáčení Marie Terezie v Kroměříži.
Šlechtická návštěva v Kroměříži omezí pohyb po městě

Zbýval měsíc

Rozvolňování pro Mariju Ševčíkovou přichází doslova za pět minut dvanáct.

„Ještě mesíc, maximálně dva a musela bych skončit definitivně. Naštěstí mám manžela, který je nás schopen finančně zabezpečit. Proto jsem si mohla dovolit salon tak dlouho držet uzavřený,“ svěřuje se Ševčíková. Ačkoliv jí vládní pomoc chodila pravidelně a nemusela na ni čekat, nebyla dostatečná.

„Když vám za měsíc přijde 15 tisíc korun od státu, z toho šest tisíc korun zaplatím na odvodech a druhých šest tisíc korun za nájem v salonu. Zbývají mi tři tisíce a s tím se nedá žít. Navíc mám leasingy na tři stroje v hodnotě 20 tisíc korun,“ vyčísluje Ševčíková.

Květná zahrada v Kroměříži 1. května 2021
Květná zahrada otevřela a hned zlomila návštěvnický rekord. Takto teď vypadá

Začínáme s klienty od začátku

Podle masérky se také výrazně zhoršil zdravotní stav klientů.

„Někteří lidé jsou v ještě horším stavu, než když ke mně začali chodit. Před uzávěrou už měli záda napravená a nyní nusíme začínat od nuly,“ lituje každého promarněného dne Marija Ševčíková a dodává, že se pandemie neblaze podepsala také na psychice lidí.