Po 27 letech manželství se rozvádí manželé Gatesovi. ‚Už spolu nemůžeme jako pár růst,’ vzkázali

Bill a Melinda Gatesovi oznámili v pondělí na sociálních sítích, že se rozvádí. „Už nevěříme, že spolu můžeme jako pár růst,” napsali na twitter. Dodali, že rozhodnutí učinili po dlouhém přemýšlení a práci na jejich vztahu. BBC informovala, že se dvojice potkala na konci 80. let v Gatesově firmě Microsoft. Mají tři děti.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manželé Bill a Melinda Gatesovi

Manželé Bill a Melinda Gatesovi | Zdroj: Reuters

Pár společně založil Nadaci Billa a Melindy Gatesových, která rozděluje peníze mezi stipendia pro zástupce menšin, boj s nemocemi, prevenci AIDS a další.

Jedna z nejbohatších charitativních organizací na světě se angažuje také v aktuálním boji s pandemií nemoci covid-19.

„Nadále věříme v tuto misi a budeme pokračovat na naší práci v nadaci, ale už nevěříme, že spolu můžeme jako pár růst v další fázi našeho života,“ odůvodnil pár svůj rozchod. Zároveň požádal veřejnost o prostor a soukromí.

Gates je podle Forbes čtvrtým nejbohatším člověkem na světě, jeho majetek má hodnotu 124 miliard dolarů. Peníze vydělal díky firmě Microsoft, největší softwarové společnosti na světě. Tu spoluzaložil v 70. letech.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme