Zaměřeno na integraci ERP/PLM a vývoj nových rozhraní

Typografie
  • Nejmenší Malé Střední Velké Největší
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nový partnerský program, který společnost EPLAN připravila na konci roku 2020, spojuje celosvětové odborné znalosti spolupracujících partnerských firem, a zvyšuje tak přínosy pro zákazníky.

Program EPLAN Partner Network (EPN) definuje společné závazné cíle pro podporu integrace systémů v celém hodnotovém řetězci. Uživatelům to přináší zlepšení kontinuity dat a integrace systémů, zejména v oblastech PLM, ERP a PLC, jakož i simulací. Do hloubky jdoucí výměna informací mezi jednotlivými výrobci softwaru usnadňuje zákazníkům integraci velkého počtu používaných systémů, které jsou na trhu k dispozici.

Na přelomu roku představila společnost EPLAN, poskytovatel projekčních softwarových řešení, svůj partnerský program EPN – EPLAN Partner Network. Tento program stanovuje rámec pro stávající i nové partnery za účelem společného vývoje a uvádění softwarových rozhraní na trh. Partnerství EPN je založeno na sdílených závazných cílech zdokonalování a podpory softwarových rozhraní. Tyto cíle přinášejí zákazníkům četné výhody a zvyšují kvalitu dodávaných systémů.

Maximum výhod díky dokonalé interakci

Ředitel společnosti EPLAN Sebastian Seitz vysvětluje: „Kromě softwaru EPLAN používají naši zákazníci také mnoho dalších softwarových aplikací od různých výrobců, kteří se pohybují v oblastech ERP systémů, softwaru pro PLM, prostředí pro programování a správu PLC nebo softwaru pro simulace, abych jmenoval alespoň některé. Efektivní interakce různých aplikací je pro ně obzvláště důležitá. V rámci EPN se proto zaměříme na společný vývoj řešení pro integraci systémů, zajištění jejich kvality a podporu integrace.“

epn 2021 1

Integrace je všechno

Marco Litto, senior viceprezident pro strategické a podnikové programy společnosti EPLAN, byl dotázán, jaká byla motivace založení nového programu EPLAN Partner Network. Řekl: „Profesionalizace našeho partnerského programu systematicky zvyšuje výhody pro koncové uživatele.“ Jak Litto vysvětluje, cíle jsou ambiciózní: „Konektory mezi našimi systémy by měly být plánovány, vyvíjeny, testovány, podporovány a uváděny na trh s minimálně stejnou odpovědností a spolehlivostí, na jaké jsme zvyklí u vlastních řešení. Spolu s našimi partnery v rámci EPN nám to umožní dosáhnout zcela nové úrovně zaměření na zákazníka.“ Otevřená rozhraní a moderní metody integrace systémů vytvářejí širokou škálu příležitostí, z nichž budou mít prospěch uživatelé různých softwarových řešení, nemluvě o samotných partnerských společnostech.

epn 2021 2

Členy jsou prestižní společnosti

Členy iniciativy se již stali klíčoví globální hráči v automatizaci, včetně společností Bosch Rexroth, Mitsubishi Electric nebo Rockwell Automation. Dále jsou to výrobci komponent, např. firmy ifm electronic, Endress+Hauser, Phoenix Contact nebo Rittal, poskytovatel softwarových služeb Keytech Software či strojírenské firmy.
O členství mají zájem německé i mezinárodní společnosti a EPLAN v současné době s mnoha z nich jedná. Například korejská firma UDMTEK byla první asijskou společností, která uzavřela dohodu o členství – a další ji budou určitě následovat.

Nejlepší z celého světa

Od počátečního „výkopu“ je členem sítě společnost Bosch Rexroth. Jak vysvětluje viceprezident pro prodej v Bosch Rexroth Steffen Winkler, konfigurace automatizačních řešení a dynamické poskytování přesných dat zařízení jsou s ohledem na Průmysl 4.0 zásadní: „Konfigurátor Bosch Rexroth ctrlX umožňuje snadnou konfiguraci kompletních řešení ctrl AUTOMATION. Díky přímé integraci našeho konfigurátoru do platformy EPLAN obdrží uživatelé pouhým stisknutím tlačítka všechna data zařízení z nakonfigurované topologie systému, včetně podrobných rozpisek produktů a CAD dat. Tato integrace zajišťuje úplnou konzistenci dat a možnost opětovného použití produktových dat během celé fáze digitálního návrhu.“
Tom O´Reilly, viceprezident americké firmy Rockwell Automation pro globální rozvoj obchodu, říká: „Digitální vlákno dat v podnicích a napříč podniky je jedním z klíčových požadavků uvedení našeho konceptu Connected Enterprise do života. Spolu se společností EPLAN podporujeme podniky v procesu jejich digitální transformace tím, že zajišťujeme konzistenci dat, zlepšujeme efektivitu inženýrských procesů a zkracujeme dobu potřebnou pro uvedení nových produktů na trh.“
Generální ředitel UDMTEK Gi Nam Wang také uvádí důvody, proč se do partnerského programu EPN zapojili: „Rozhodli jsme se uzavřít partnerství se společností EPLAN v rámci EPN, abychom posílili naše špičkové nabídky v oboru a spojili je s nejlepší inženýrskou platformou ve své třídě. Jsme nadšeni, že můžeme vstoupit do další fáze našeho růstu a inovací tím, že jsme se sdružili s přední světovou společností.“
EPLAN usnadňuje práci uživatelům i partnerským firmám. Partnerská oblast na webu obsahuje údaje o společnostech zapojených do programu EPLAN Partner Network, informace o integraci systémů, aktuální novinky a kontaktní údaje, na něž lze zasílat dotazy.

epn 2021 3

Závěrem

V éře digitální transformace, kdy cloudová řešení hrají stále větší roli, je pro poskytovatele důležité koordinovat způsoby integrace systémů napříč společnostmi. Seitz říká: „S EPN maximalizujeme celkové výhody našich vlastních řešení a výhody našich partnerů v prostředí průmyslové automatizace pro sdílené zákazníky. Společně vytváříme situaci, která je výhodná pro zákazníky i partnery.“

Více informací:
www.eplan-software.com/partner

Bezplatný odběr časopisu

Chcete odebírat časopis ElektroPrůmysl.cz zdarma? Napište Vaše jméno a e-mail, poté klikněte na tlačítko odebírat.

Časopis vychází 1x měsíčně.

Aktuální číslo časopisu

ElektroPrumysl

ElektroPrůmysl.cz, duben 2024

Číslo je zaměřené na kvalitu elektrické energie, energetiku, elektromobilitu a alternativní zdroje energie.

Zajímavé odkazy

Vyhrajte termokamery Hikmicro nebo multimetry Fluke! Odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte grafický multimetr Fluke 289 nebo špičkovou termokameru Hikmicro B20. Vstupenku na Amper 2024 obdrží každý.
Schneider Electric | Vezměme to prakticky! EcoStruxure Power Design – NOVINKY | Nejširší nabídka 3f UPS na trhu |Spínací, jistící a ochranné přístroje | VN rozváděče bez plynu SF6 | EcoStruxure for eMobility – nabíjecí stanice | Jak jednoduše vybrat správný 3f zdroj UPS
Inspekční minikamera s bezdrátovým přenosem obrazu První inspekční minikameru na světě, která využívá k přenosu obrazu vestavěný wi-fi hotspot pro pohodlné a bezpečné inspekce i těch nejnepřístupnějších míst.
Nový design vypínačů a zásuvek si elektrikáři hned oblíbili! Zaujal je novými matnými barvami, plochým tvarem a také dobrou cenou. Třešničkou na dortu je ovládání mobilem.

Najdete nás na Facebooku