Do malování v rámci projektu Blesku DĚKUJEME – Děti podporují zdravotníky se předškoláci pustili s vervou. Překvapivě děkovali především svým maminkám a tatínkům. „Do školky totiž z padesáti procent chodí děti zdravotníků, lékařů a sociálních pracovníků,“ řekla ředitelka školky Alena Prokopová (49). Ta je sama bývalou zdravotní sestrou a do složité situace svých bývalých kolegů se umí vžít.

„Od začátku března jsme museli zavřít a děti se stěhovaly do jiné školky. To bylo smutných SMS zpráv, které nám děti přes rodiče posílaly. Dokonce se na svou školku chodily z povzdálí dívat. Jsme teď šťastní, že už zase fungujeme,“ dodala s úsměvem.

Zapojily se i učitelky

Své tričko s poděkováním malovaly i učitelky. „Děti podporují zdravotníky, to je skvělá myšlenka. Z téhle doby jde strach a mnohých z nás se dotkla někdy až fatálně. To, že jsou děti zpátky ve školce, jim pomáhá. Mají zase své kamarády, ale pomáhá to, věřte nevěřte, i nám,“ říká za celý kolektiv kantorek ředitelka Prokopová.

Na trička otiskly ruce

Pro zdravotníky se kromě obrázků děti rozhodly pomalovat také trička. „Podívej, jakou mám ruku,“ chlubila se předškolačka Terezka zapatlaná od zelené barvy. O kus dál přemýšlel malý Honzík, co by ještě na další tričko přimaloval. „Určitě to bude auto,“ svěřil se posléze.

Jak se můžete zapojit?

Děti, rodiny, celé třídy i školy nebo jen jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy. A to na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete na webu Blesk.cz/dekujeme. Nadepsanou čtvrtku najdete také v Blesku pro ženy, který je na stáncích v prodeji po celý týden. Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za jejich fotku s vlastním výtvorem.

Poděkování posílejte... 

Na mail: dekujeme@cncenter.cz 

Na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme«

Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografi í udílíte souhlas s jejich zveřejněním.

Fotogalerie
88 fotografií

Arenberger v Epicentru: O rozvolnění v Česku i očkování. Kdy odložíme respirátory?

Video
Video se připravuje ...

Arenberger v Epicentru: O rozvolnění v Česku i očkování. Kdy odložíme respirátory? Markéta Volfová, Lukáš Červený