Škoda Fabia 2021: skici jsou na světě

Tagy:  Škoda Fabia 2021, Fabia, Škoda Auto, design, skici,

Sponzorované odkazy:

Škoda Fabia 2021: skici jsou na světě

Škoda Auto zveřejnila první oficiální skici nové Fabie čtvrté generace. Oblíbený malý vůz české automobilky bude výrazně větší a dynamičtější než jeho úspěšní předchůdci.

Přechod na modulární platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen přináší nové možnosti v uspořádání prostoru a vytváří ještě více místa pro cestující a zavazadla. Mezi další highlighty patří ostře tvarované přední světlomety a zadní svítilny s LED technologií. Světová premiéra nového modelu ŠKODA FABIA proběhne v květnu.

Na první i druh pohled

První dvě designové skici ukazují čisté, moderní a dynamicky vypracované linie nového modelu Škoda Fabia. Čtvrtá generace bude o 111 milimetrů delší a o 48 milimetrů širší než její předchůdce. Díky stavbě na modulární platformě MQB-A0 se kromě ještě většího prostoru pro cestující se tak o dalších 50 litrů zvětší i zavazadlový prostor.

Šikmý pohled na přední část odhaluje úzké přední světlomety a širokou masku chladiče, která je typická pro Škodu. Díky chromovanému rámečku a černým lamelám působí nová Fabia sportovně elegantním dojmem. Robustní vzhled umocňují velká kola. Protáhlý střešní spoiler s bočními finlety zajišťuje dobrou aerodynamiku. To je možné společně s aerodynamicky optimalizovanými vnějšími zpětnými zrcátky a aktivní žaluzií chladiče umístěné ve spodním otvoru pro přívod vzduchu na předním nárazníku.

Trochu blíže

Zbývající skici podávají bližší představu o moderních světlech nového modelu Škoda Fabia. V ostře řezaných předních Full LED světlometech, které sahají až k masce chladiče, připomínají LED moduly ledové kvádry. Zřetelný je i modul denního svícení ve tvaru písmene L. Typické krystalické prvky značky ŠKODA se nacházejí také ve struktuře úzkých zadních světel, která budou k dispozici i v Full LED verzi.

Jak šel čas Fabií

  • Škoda Fabia je od svého uvedení na trh v roce 1999 jedním z nejprodávanějších vozů ve své třídě.
  • První generace, která byla v roce 2000 uvedena na trh také jako Combi, dosáhla za přibližně osm let počtu 1,79 milionu vyrobených vozů.
  • Zatímco druhá generace, představená na autosalonu v Ženevě v roce 2007, si našla celkem 1 704 000 zákaz­níků.
  • Třetí generace, uvedená na trh v roce 2014, se v roce 2019 se stala za modelem Octavia druhým nejprodávanějším modelem značky Škoda.
  • Celkový počet přes 4,5 milionů vyrobených vozů Fabia k dnešnímu dni překonává pouze model Octavia.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Fabia 2021: skici jsou na světě byl publikován 4. května 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...