Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Jedinečná příležitost vidět svatební šaty princezny Diany

Info ikona
Princezna Diana

Manželství princezny Diany a prince Charlese rozhodně nebylo zalité sluncem. Přesto nelze opomenout jejich svatební den, kteří mnozí označovali za „pohádkový“. Nutno dodat, že pohádkový dojem budily také svatební šaty princezny Diany, které si zanedlouho budete moci prohlédnout v Kensingtonském paláci.

Když se 29. července 1981 Diana Spencerová vydala vstříc katedrále sv. Pavla, zraky všech hostů a televizních diváků padly na svatební róbu od návrhářského dua Davida a Elizabeth Emanuelových. Šaty z hedvábného taftu s osmimetrovou vlečkou působily opravdu velkoryse, a tak není divu, že se jejich cena vyšplhala v přepočtu na 300 tisíc korun. Nutno dodat, že uvnitř šatů byla schovaná malá podkova pro štěstí z osmnáctikarátového zlata.

Mohlo by se vám líbit

Ikonické svatební šaty a jejich slavné nevěsty napříč dekádami

Jaká byla ta nejkrásnější svatební róba 20. století? Pojďme se vrátit dekádu po dekádě a zavzpomínat, které svatební šaty na nás udělaly největší dojem.
marianne.cz

Pokud byste si ikonické svatební šaty chtěli prohlédnout na vlastní oči, pak v letošním roce máte jedinečnou příležitost. Kensingtonský palác momentálně připravuje výstavu s názvem Royal Style in the Making, která prvním návštěvníkům otevře dveře už 3. června. Výstava se zaměří nejen na osobitý styl princezny Diany, ale také si vezme pod drobnohled další členy britské královské rodiny a jejich vztah k módě. Už teď je například jasné, že na výstavě nebudou chybět korunovační šaty královny Alžběty. „Výstava návštěvníkům nabídne pohled do vzácného světa ateliérů a odhalí, jak se někteří z nejlepších britských návrhářů postavili výzvě vytvářet oblečení určené pro světovou scénu," znělo prohlášení od Historical Royal Palaces.

Info ikona
Svatební šaty

Vypadá to, že slavnostního otevření výstavy Royal Style in the Making se zúčastní také  princ Harry s princem Williamem. Mimochodem právě synové princezny Diany vlastní ikonické svatební šaty a společně svolili k jejich vystavení.

Mohlo by se vám líbit

10 důkazů, že princezna Diana byla skvělou matkou

Princezna lidu, módní ikona i milující matka. Princezna Diana by dnes oslavila 59. narozeniny, a my si troufáme tvrdit, že by narozeninový dort krájela v obklopení svých synů Harryho a Williama. Nahlédněme proto do minulosti, a připomeňme si, jak skvělou matkou Lady Di byla.
marianne.cz