Chrudimské noviny Chrudim je v semifinále! Liberec na závěr vyprovodila dvanácti brankami

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudim je v semifinále! Liberec na závěr vyprovodila dvanácti brankami

Chrudim – Úkol splněn, Chrudim je mezi čtyřmi nejlepšími týmy 1. FUTSAL ligy! Poslední čtvrtfinálový krok udělala proti Liberci suverénním způsobem, do jeho sítě nastřílela dvanáct branek a do semifinále postoupila v nejkratším možném čase, tentokrát po výsledku 12:1!

Chrudimští vstoupili do třetího čtvrtfinálového utkání velmi odhodlaně a brankáře Tomáše Plechatého prostřelili již ve druhé minutě. Jako první poslal míč do liberecké sítě kapitán týmu Max, o několik sekund později byl následován Evertonem, který zakončil ukázkovou chrudimskou kombinaci. Po dvanácti minutách to bylo již o tři branky, když práci Evertona dokonal před prázdnou brankou klecí stojící Max.

Ve zbytku prvního poločasu se však prosazovaly i české barvy. Pobídku Romana Mareše využil v pátou branku v liberecké síti Jaroslav Kubát, krátce před sirénou upravil na poločasový stav 6:0 také David Drozd. Gólostroj na straně Chrudimi se nezastavil ani přes poločasovou pauzu. Po návratu z kabin musel brankář Plechatý znovu začít tahat míče ze své sítě. Druhou trefu v utkání přidal po samostatné akci Everton, souhra bratří Drozdových a zakončení Pavla Drozda vynesla ve 27. minutě již sedmou branku v síti Liberce.

A domácí ještě neměli dost. Následně hattrick završil Max, ke svým asistencím přidal gól také Roman Mareš a prosazovali se i další. Desítku korunoval ve 34. minutě Jiří Mužík, Pechatého následně prostřelil Jakub Malý a dvanáctku na straně Východočechů uzavřel Jiří Mužík druhým gólem v utkání. Poté se přece jen prosadili i hosté, Filip Henzl vyslal životní ránu, která skončila v šibenici Dmitrije Litviněnka, ukrajinský gólman se za balonem mohl jen ohlédnout.

Inkasovaný gól nezkazil chrudimskou radost, FK Chrudim postoupil do semifinále play-off a nyní čeká na jméno svého soupeře.

„Jsem spokojený s tím, jak jsme se popasovali s celou čtvrtfinálovou sérií. Hráli jsme velmi koncentrovaně, dokázali jsme se na soupeře v tréninku skvěle připravit a to nám bezpochyby pomůže v další fázi. Dnes jsme podali excelentní výkon! Zároveň chci pogratulovat libereckému týmu za způsob, jakým zápasy hráli. Snažili se hrát dopředu, což dokazuje fakt, že skórovali ve všech třech zápasech. Jsem si jistý, že posbírali zkušenosti, které v budoucnu využijí ve prospěch svého týmu. Jejich vystupování v hale i mimo ni byla skvělá po celou sezonu a přeji si, aby se klub každoročně rozrůstal. Gratuluji jim ke skvělé sezoně," chválil soupeře trenér Chrudimi Felipe Conde.

FK Chrudim – FTZS Liberec 12:1 (5:0)

Branky: 2. Max, 2. Everton (Felipe), 12. Max (Everton), 13. Kubát (Mareš), 20. D. Drozd (Mareš), 24. Everton (Kubát), 27. P. Drozd (D. Drozd), 29. Max (Doša), 33. Mareš (Kubát), 34. Mužík (Max), 35. Malý (Felipe), 37. Mužík (Litviněnko) – 37. Henzl (Zdržálek)

FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Everton, Mužík, Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Malý, Balog, Felipe

FTZS Liberec: Plechatý (Vogt) – Baláž, Bína, Henzl, Janáček, Janouš, Rumler, Vrabec, Žampa, Zdržálek, Žoček

Petr Dejnožka

Reklama