Totální přehmaty. 3 cizinci, které Sparta nepochopitelně nechala pláchnout jinam

Spartě ani letos útok na ligový titul nevyjde. Slavia je totiž o mílové kroky napřed. Jak na hřišti, tak v zákulisí.

Slavia je na přestupovém trhu neuvěřitelně úspěšná a posily, které do Edenu přijdou, se většinou stanou oporami sešívané družiny. Na Letné však tolik přesní zdaleka nejsou a Sparta při lovu nových hráčů často sáhne vedle. A nebo pak taky několik fotbalistů (v tomto případě cizinců) nepochopitelně vyštve pryč. Tři takové případy najdete v následujících kapitolách. 

Foto: Profimedia.cz, koláž: SportRevue.cz

Pokračování 2 / 4

Vjačeslav Karavajev (Rusko)

Vjačeslav KAravaev Sparta.jpg

Ligová bilance: 88 zápasů / 6 gólů 

Levý ruský obránce se v České republice objevil poprvé v roce 2014, když zamířil z CSKA Moskva hostovat do Dukly. Poté hrál i v Jablonci a v sezoně 2016/17 už válel na Letné. Během tohoto ročníku zasáhl do 27 duelů, ve kterých dal tři branky a přidal osm asistencí. 

V té době patřil k nejlepším hráčům rudého týmu, jenže v létě do Sparty přišel Andrea Stramaccioni a ten začal upřednostňovat Ondřeje Zahustela. Vjačeslav Karavajev tak v další sezoně zasáhl jen do tří duelů a v zimě přestoupil do Arnhemu, odkud později zamířil do Petrohradu, který za něj zaplatil osm milionů eur.  

Karavajev patří k oporám Zenitu a na kontě má i jedenáct startů v ruské reprezentaci. Z Letné ho vyštvali, adekvátní náhradu za něj ale od té doby nenašli. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Mihailo Ristič (Srbsko)

Mihailo Ristič Sparta 2 Martin Sekanina  CNC  Profimedia.jpg

Ligová bilance: 1 zápas / 0 gólů 

Pětadvacetiletý srbský záložník přišel do Sparty v zimě roku 2018. Tehdejší kouč Andrea Stramaccioni jej přivedl na hostování z ruského Krasnodaru, Mihailo Ristič ale nedostal možnost ukázat, co v něm je. V lize odehrál jen závěr duelu se Slováckem, proti kterému navíc zahodil penaltu a letenští prohráli 1:2. 

Pražané opci na Rističe nevyužili a krajní záložník či obránce se vrátil do Krasnodaru, odkud později přestoupil do Montpellier. V tom má pevný flek v sestavě, pravidelně hraje v Ligue 1 a v současné době nastupuje i v srbské reprezentaci. Je proto otázkou, proč ve Spartě nedostal více prostoru. 

Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 4

Srdjan Plavšič (Srbsko)

Srdjan Plavšič 20 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

Ligová bilance: 79 zápasů / 7 gólů 

Srbský rychlík přišel do Sparty v létě roku 2017. Srdjan Plavšič sice nikdy nezískal postavení velké hvězdy, odehrál ale řadu povedených zápasů. Hodně se líbil i trenéru Pavlu Vrbovi, který by byl rád, kdyby Plavšič na Letné zůstal. 

Jenže Plavšičovi po sezoně končí smlouva a jeho budoucnost je hodně nejistá. Podle informací portálu iSport.cz by po sezoně měl odejít do Slavie, ovšem samotný hráč tuto zprávu následně vyvrátil. Jaký směr tento příběh nabídne? 

Pokud jej Slavia skutečně přivede, tak získá hodně kvalitní - a v pětadvaceti letech stále i perspektivní posilu na kraj zálohy, kde by Plavšič mohl nahradit Petera Olayinku, o něhož je zájem v zahraničí. Sparta by se naopak mohla dopustit dalšího přehmatu, který by ji mohl hodně mrzet. 

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud