Miliardář Bill Gates se rozvádí. O co se manželé budou dělit?

Bill Gates a Melinda Gates se rozvedou! Bude to jeden z nejhlasitějších rozvodů všech dob. Jeden z nejbohatších lidí na světě a jeho manželka právě vydali prohlášení, ve kterém odhalují, že po 27 letech manželství se rozhodli rozejít.

V současné době je Bill Gates na čtvrtém místě seznamu nejbohatších lidí na světě. Jaká aktiva musí sdílet Bill a Melinda Gatesovi? Bude se bojovat o toto jmění? Jaká je historie vztahů zakladatele Microsoftu a Melindy.

„Po hlubokém zamyšlení a práci na našem vztahu jsme se rozhodli ukončit naše manželství. Za posledních 27 let jsme vychovali tři úžasné děti a vytvořili nadaci, která funguje po celém světě a zajišťuje zdravý a kreativní život všech lidí. Nadále sdílíme víru v tuto misi a hodláme tak činit. Pokračujte společně v naší nadaci, ale už nevěříme, že se můžeme v příštích fázích našeho života rozvíjet jako pár. Respektujte prosím soukromí naší rodiny.“ Takové prohlášení nečekaně zveřejnili na svých účtech na Twitteru Bill Gates a Melinda Gates.

V současné době je Bill Gates na čtvrtém místě seznamu nejbohatších lidí na světě. Má majetek za 146 miliard dolarů. Nejbohatším mužem na světě je Jeff Bezos se 197 miliardami. Bude rozvod boj o majetek? Na rozdíl od zdvořilého prohlášení se to může stát. Je známo, že Melinda Gates podala žádost o rozvod s tím, že její manželství bylo „nenávratně zničeno“.

Jennifer, 25 let, dcera páru na sociálních médiích oznámila, že „celá rodina prožívá těžké období“. Rozchod tedy nemusí být tak tichým rozhodnutím, ale záhadným dramatem. Návrh na rozvod byl podán k washingtonskému nejvyššímu soudu, Melinda Gatesová požádala o naplánování slyšení na duben 2022. Určitě to bude jeden z nejdražších rozvodů na světě.

Bill a Melinda Gatesovi se setkali v roce 1987. Melinda byla zaměstnankyní Microsoftu, slavné počítačové společnosti založené Billem Gatesem. Seděli bok po boku v jídelně zaměstnanců. Vzali se v roce 1994. Mají tři děti, Jedná se o Jennifer Katharine Gates (25), Rory Johna Gatese (22) a Phoebe Adele Gates (19). V roce 2000 založili nadaci Bill & Melinda Gates Foundation, organizaci zabývající se mimojiné bojem proti AIDS a podporou vzdělávání v chudých zemích. Bill Gates byl číslo jedna na seznamu nejbohatších Američanů od roku 1993 do roku 2007 a číslo jedna na seznamu miliardářů od roku 1995 do roku 2007.