Kuřecí polévka s nočky
POTŘEBUJETE: 8 kuřecích křídel, ¼ celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibuli, 10 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, sůl, pepř, petrželovou nať
Na nočky: 1 lžíci mléka, 30 g másla, 2 vejce, 6 lžíce dětské krupičky
Maso opláchneme a dáme do hrnce. Přidáme očištěný celer, mrkev a petržel, celou cibuli bez slupky a všechno koření. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, dokud nebude zelenina měkká a maso se začne odlupovat od kosti. Vývar slijeme do dalšího hrnce a maso a zeleninu necháme odkapat. Mezitím si připravíme nočky: do vlažného mléka s rozpuštěným máslem zašleháme vejce, trochu osolíme a postupně přisypeme krupičku. Umícháme do hladkého, pevnějšího těsta, které necháme asi 10 minut odpočívat. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které vaříme asi 7 minut ve vroucí osolené vodě. Poté je vybereme děrovanou sběračkou a omastíme máslem, aby se neslepily. Vývar opět přivedeme k varu, přisypeme nakrájenou zeleninu a maso a pár minut ještě povaříme. Nakonec přidáme nočky a už jen krátce prohřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.