Králičí norou do atmosférického lesa. Plzeňské DEPO2015 otevře hravou výstavu digitálního umění

Králičí norou do atmosférického lesa. Plzeňské DEPO2015 otevře hravou výstavu digitálního umění 

Přední audiovizuální tvůrci zvou do interaktivních instalací s atmosférou pohádek, her a magie. Prostor DEPO2015 v Plzni otevírá novou rodinnou výstavu Tajuplný les v úterý 11. května, expozice zůstane přístupná do konce srpna.

Chystaná výstava, jež propojuje digitální umění s technologiemi, diváky vtáhne z reálného prostředí do rozličných lesních světů, každý z nich přitom skýtá vlastní příběh a atmosféru. V duchu děl Lewise Carrolla se vydají pověstnou králičí norou třeba na dno rybníka, do avatarovské krajiny či do psychedelického pralesa. Pomocí kouzelných hůlek budou moci návštěvníci rozpohybovat určité exponáty.

Naším cílem je, aby se návštěvníci po procházce naší výstavou více dívali kolem sebe a přemýšleli o tom, co není na první pohled vidět. Chceme upozornit na to, že o les je třeba se starat nejenom jako o nenahraditelný ekosystém, ale i kvůli tomu, co v nás probouzí a vyvolává,“ uvedl programový ředitel DEPA2015 Jan Štěpán, který podrobnosti prozradil také v podcastu KulTýden.

 

Expozice primárně cílí na děti, na které čekají multimediální prolézačky a světelné hry, podle organizátorů se ale zabaví i dospělí. Do její podoby se zapojili známí designéři a umělci, ať už studio Kashmir nebo Luboš Zbranek. Výstava s výraznou scénografií nabízí řadu interaktivních prvků od videomappingu přes laserové trasování pohybu po zvukové instalace.

Foto: Michal Poustka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!