Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Začal soud Kristelová vs. Novotný: Pavel nepřišel, Kateřina se zhroutila. Sokol ho nazval Husákem

    V úterý dopoledne začal u Obvodního soudu pro Prahu 5 soudní spor mezi Kateřinou Kristelovou a Pavlem Novotným, ani jeden se ale prvního stání nezúčastnil. Zatímco Novotný předem vzkázal, že se do soudního líčení zapojí později, Kristelové účast neměl doporučit její lékař. Podle jejího právního zástupce Tomáše Sokola má kvůli sporu trpět úzkostnými stavy.

    Zničil Pavel Novotný Kateřině Kristelové kariéru a pověst a bude jí tak muset zaplatit odškodné ve výši 450 tisíc korun? To aktuální řeší Obvodní soud pro Prahu 5. Zatím je to ale souboj dvou právnických es, práva Kateřiny Kristelové hájí Tomáš Sokol a Pavla Novotného Adam Batuna.

    Kateřina Kristelová a Pavel Novotný se sice prvního slyšení osobně nezúčastnili, jejich právní zástupci ale dorazili v plné síle. Tomáš Sokol tvrdí, že není co řešit, protože se Novotný ke svým činům sám přiznal s tím, že k tomu měl právo. Novotného advokát naopak argumentuje, že Kristelová se v minulosti měla nechat slyšet, že útoky Pavla Novotného ji nemohou kariérně ani psychicky nijak zničit.

    „Pan žalovaný se jasně vyjádřil, že se to vše stalo, ale že on k tomu měl právo. Přiznal, že mu nešlo o to vést polemiku a diskuzi, ale zničit paní žalobkyni. Je to zneužití práva a případné parazitování na svobodě slova,“ řekl u soudu Tomáš Sokol.

    Podle právního zástupce Pavla Novotného Adama Batuny nemohl Pavel Novotný zničit pověst Kateřiny Kristelové, protože ona si svou pověst zničila sama, když se spolupodílela na erotických inzerátech proti Vlaďce Erbové.

    „Paní žalobkyně si život zničila sama, když v srpnu 2018 byla se svým partnerem Tomášem Řepkou souzena za podání falešných erotických inzerátů, za což byla pravomocně odsouzena,“ řekl u soudu Batuna s tím, že Kateřina Kristelová je veřejností vnímána negativně kvůli této kauze.

    Podle Batuny je také zásadní, že se Kristelová měla před dvěma lety nechat slyšet, že jednání Pavla Novotného nepovažuje za újmu a jeho pozornost jí naopak pomáhá se zviditelnit a má jí dělat svými útoky službu. „Žalobkyně tehdy říkala, že jakékoliv jeho jednání ji neohrožuje na kariéře a zakázkách. Byla nadšená z toho, co pan žalovaný vytváří,“ řekl u soudu Batuna s tím, že by se na základě toho měla žaloba zamítnout, protože měla být Kateřina Kristelová útoky Pavla Novotného nadšená. Důkaz však nepřinesl.

    Sokol pochybuje, že by takový důkaz existoval. „V té době jsem s klientkou již komunikoval a vím, jak na tom byla psychicky. Vím, že navštěvovala lékaře,“ řekl Sokol, podle něhož se Pavel Novotný chová jako komunističtí pohlaváři, jmenovitě ho přirovnal ke Gustávu Husákovi. Sokol proti Novotnému u soudu použil i jeho výrok z roku 2013, že zabije Ivetu Bartošovou.

    Právě kvůli psychickému stavu Kateřiny Kristelové není podle Sokola jisté, zda se soudního líčení někdy zúčastní. „Nyní výslechu není schopná,“ řekl Sokol s tím, že pokud by si to ale situace žádala, vyslechnuta by být mohla, protože její zdravotní situace je proměnlivá. Nejspíše by se tak ale stalo bez účasti Pavla Novotného.

    Ačkoliv Novotnému hrozí až milionová pokuta, neodpustil si krátce před zahájením líčení komentář.

    „V úterý mám první soud s Kačabou. Spoluodsouzená za negustovní ublížení mamince dítěte svého druha mě žaluje, že jsem jí cíleně zničil kariéru, a chce 800 tisíc odškodnění. Do procesu se zapojím později, čekám, že tam bude vláčet chudáka dceru, donutí křivě svědčit jen a pouze armádu zmanipulovaných blbek (nebohá, zbědovaná Angie má berle, tu donutí určitě) a celé to bude stát na svědectví Řepky. Na střet jsem připraven, těším se,“ vzkázal Novotný, který by měl svědčit během dalšího soudního líčení.

    Po Novotném Kristelová požaduje 450 tisíc korun a omluvu.

    K dalšímu stání by podle soudce Martina Šalamouna mělo dojít až po prázdninách. Mezi svědky budou i bývalí klienti Kateřiny Kristelové, kteří by měli dosvědčit, že kvůli útokům Pavla Novotného přestali s moderátorkou spolupracovat. Předvoláni budou i svědci, kteří mají podpořit tvrzení Pavla Novotného. Soud by měl pokračovat 7. září ve 13 hodin. 

    Spor s Kateřinou Kristelovou není jediný, který tento týden Pavla Novotného čeká. Tentokrát ale nepůjde o civilní spor, nýbrž trestní.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:12 středa 1. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      61
    • Trapas
      12
    • Super
      11
    • Tvl
      7
    • Sladký
      4
    • Cože
      3