Gatesovi se na rozdělení majetku dohodli ještě před oznámením rozvodu. Ve vedení nadace zůstanou

Bill a Melinda Gatesovi, jeden z nejbohatších párů planety, se na rozdělení majetku dohodli dříve, než v pondělí po 27 letech manželství podali žádost o rozvod. Jak napsala agentura Reuters, pár neměl podepsanou předmanželskou smlouvu. Jeho jmění se odhaduje na více než 124 miliard dolarů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bill a Melinda Gatesovi na snímku z roku 2016. Jeden z nejbohatších párů planety oznámil začátkem května 2021 rozvod

Dvojice se potkala na konci 80. let v Gatesově firmě Microsoft. Mají společně tři děti | Foto: Yuri Gripas | Zdroj: Reuters

„Toto manželství je nenávratně rozbité,“ uvedl pár v pondělí v žádosti o rozvod. „Žádáme soud, aby zrušil naše manželství.“

Po 27 letech manželství se rozvádí manželé Gatesovi. ‚Už spolu nemůžeme jako pár růst,’ vzkázali

Číst článek

Pár ale před svatbou v roce 1994 nepodepsal předmanželskou dohodu. Bohatství si tak Melinda a Bill budou dělit podle dohody, kterou společně podepsali. Vyplývá to ze soudních dokumentů, které zveřejnil bulvární web TMZ. Bližší informace, jak bude majetek rozdělen, nejsou známy.

Předpokládá se, že majetek páru zahrnuje nemovitosti ve Washingtonu, na Floridě a ve Wyomingu. Jejich hlavním domovem je sídlo u jezera v Medině ve státě Washington, které má podle odhadů hodnotu nejméně 127 milionů dolarů.

Každý z manželů si najal tři právníky, aby je během rozvodu zastupovali. V případě Melindy Gatesové jde například o Roberta Cohena, který dříve pracoval pro Ivanu Trumpovou, někdejšího starostu New Yorku Michaela Bloomberga a herce Chrise Rocka.

Rozvod by se naopak neměl dotknout Nadace Billa a Melindy Gatesových, kterou pár založil v roce 2000 a která se věnuje především veřejnému zdraví, vzdělávání a změně klimatu. Agentura Reuters napsala, že za dobu své existence rozdala více než 50 miliard amerických dolarů.

kuc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme