Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chudá dívka z Kosova začala šít z nouze. Dnes její šaty touží nosit ženy po celém světě

5. května 2021 | 06:00

Teuta Matoshi patří mezi ženy, které neměly na růžích ustláno. Společně s bratry vyrůstala ve válečném Kosovu v opravdu chudobných podmínkách. Proto začala šít vlastní oblečení, aby rodině vydělala nějaké peníze. A dnes? Každá žena touží obléknout její šaty.

Teuta Matoshi se narodila do rodiny kosovského učitele. Společně se svými pěti bratry musela rodičům pomáhat, aby nějak vyšli s penězi. Na nové oblečení finance nikdy nevystačily, a tak už jako malá dívka začala přešívat staré šaty a nové začala šít ze zbytků látek. Šití se nakonec stalo jejím velkým koníčkem a na střední škole dostávala za své oblečení nespočet pochval. To ji přimělo k tomu, aby se přihlásila na módní školu do Paříže. Zde se s pomocí svého mentora naučila pracovat s materiály. Pomohlo jí to až k vlastní řadě oblečení.

3 typy letních šatů, které vám nesmí chybět!

Video se připravuje ...
3 typy letních šatů, které vám nesmí chybět! • VIDEO: Martin Mol

Už během studia se Teuta rozhodla, že založí svou vlastní značku oblečení. Dnes pro ni pracuje přes čtyřicet lidí, na sociálních sítích ji sleduje přes milion fanoušků a její snové šaty touží nosit ženy po celém světě. Není se čemu divit – nabírané šaty s volánky v kombinaci jemných pastelových barev s korálky či výšivkami ve vás probudí touhu si tyto šaty okamžitě obléknout a alespoň na malou chvíli se proměnit v princeznu. 

Nahlédněte do fotogalerie a podívejte se na její dokonalou tvorbu:

 

Autor: Aneta Valešová