Lunární kalendář od 5. do 11. května 2021: Vykroč s Novem nově!

S lehkostí Vodnáře se skvěle zbavuje zbytečností. Živé a jasnovidné sny dopřejí citlivé Ryby. Beran může nabádat k impulsivnímu jednání, důležité je nepodlehnout. S Býkem se lehce vykročí vstříc novým začátkům. Jak pečovat o tělo i duši, ti právě nyní prozradí náš lunární kalendář.

lunarni-kalendar-1100x618.jpg Zdroj: Shutterstock.com

5. 5. – Vodnář


Luna putuje ve znamení Vodnáře, energie v tyto dny velmi intenzivně působí na bérce, kotník, patu, lýtko, holeň a křečové žíly. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Víš, že se v pondělí slaví Den slunce? Skvělá příležitost k radosti a optimismu. Větrej, dýchej, uklízej skříně a pusť se z gruntu do očisty domova, těla i duše. Jemná masáž od kotníků až po lýtka se nemine účinkem. Natírej, mazej, přikládej obklady na bolavá místa. Rozdej potřebnějším vše, co již nevyužíváš a zabírá ti místo. Když se zbavíš zbytečných věcí, celý domov se rozzáří a provzdušní.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Mávnout rukou nad tím, že ostatní neplní naše představy, je lékem na zbytečné rozčilování a stres. Zahoď starosti a vrať se zpět do dětství, dováděj s dětmi a na chvíli zapomeň, že jsi dospělá. Zklidnit nervy se v tyto dny rozhodně vyplatí.

Co ještě můžeš?

– malovat, lakovat, uklízet, větrat, dýchat, rozdat staré, nepotřebné věci, oblečení…

6. – 7. 5. – Ryby


Luna putuje ve znamení Ryby, které ovlivňuje chodidla, chůzi, prsty u nohou a lymfatický systém.
Cokoliv v těchto dnech uděláš pro tyto orgány, působí velmi blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Jakákoliv péče, kterou budeš věnovat chodidlům, se vyplatí. Stejně jako cviky zaměřené na prsty u nohou, svaly a šlachy. Skvělá je jóga, která ti navíc dodá energii, budeš se cítit skvěle na těle i duši.

Nevíš jak na to? Mrkni na video:

Co tvé tělo i duši může zatížit? Dlouhodobý pesimismus a nespokojenost se životem se může projevit bolestí nohou. Bolí tě kolena? Zkus se zamyslet, nač celý den myslíš, bojíš se budoucnosti, vidíš ji černě a nejsi schopna na životě nalézt to lepší? Nejvyšší čas vše změnit. Nevíš jak na to? Nezapomínej, myšlenka je „živá energie“. Zamysli se, jak myslíš, jak se chováš ke svému tělu, k sobě či ostatním, rozhodí tě sebemenší změna, v noci špatně spíš a nejsi schopná udržet pozitivní postoj? Vyber si dvě věci, které ve tvém životě fungují, poděkuj za dar, který máš a díky neutrálními postoji se naladíš na své srdce, které ti pomůže posunout se dál. Ne nadarmo se říká: veselá mysl je půl zdraví. Ber život s nadhledem, humorem a úsměvem, změna tě nadchne.

Co ještě můžeš?

– pečovat o chodidla, masírovat, cvičit, protahovat, mazat bolavá místa léčivou mastí, přikládat obklady a radovat se ze života
– zalévat květiny, prát prádlo, uklízet
– odvážně vykročit vstříc změnám a nebát se
– odlehčit jídelníček
– méně solit, omezit cukr, alkohol
– napustit vanu, snít a rozjímat, uvědomit si, jak je život rozmanitý a nádherný
– na zahrádce: sázet a přesazovat rostliny, důkladně zalévat

8. – 10. 5. – Beran


Luna putuje ve znamení Berana, ten intenzivně působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Plány na společný víkend ocení nejen rodina, ale také přátelé. Rozjímej, odpočívej a nezapomínej také na zdravý pohyb. V neděli oslavujte Den matek a nezapomeň na své nejbližší. Výlet do přírody vyčistí hlavu a napětí, které se může nečekaně objevit. Raduj se, vesel se a buď nadšená životem.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Buď obezřetná v citových záležitostech, pokud ti najednou hlavou proběhne myšlenka, že musíš ostatním sdělit, jak ti kdysi ublížili, rychle si obuj tenisky a přetlak rozchoď nebo rozběhej. Stejně dobře poslouží úklid či jiná fyzická aktivita, nedovol mysli, aby ti pokazila nádherné dny.

Co ještě můžeš?

– sbírat bylinky
– přikládat světlíkové obklady na unavené oči
– aplikovat pleťové masky, jemně masírovat obličej, šíji, ramena
– pečovat o tělo i duši, uvolňující koupel v bylinkách pomůže rozptýlit obavy či strach
– na zahrádce likvidovat plevel

11. 5. – Býk


Luna putuje ve znamení Býka, který působí na hrdlo, orgány řeči – hlasivky, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Novoluní přímo vybízí k novým začátkům a změnám, připomíná nám, že všechny plány, které se nyní začnou realizovat, budou mít úspěch i dlouhodobé trvání.

V čem ti půjde luna naproti? Všechna dobrá předsevzetí a také plány můžeš odvážně zrealizovat a přivítat do života.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Zbrklé jednání nebo realizace nedomyšlených projektů či změn. Dopřej si čas a netlač na pilu, výsledek rozhodně později oceníš a budeš vděčná, že jsi byla trpělivá. Novoluní vždy působí několik dní před i po, drž si pozitivní mysl a nedovol ostatním, aby tě k čemukoliv nutili. Pamatuj, naučit se s láskou říkat NE, je velmi těžký úkol pro mnoho lidí. Naslouchej srdci, usmívej se a buď vděčná za život.

Co ještě můžeš?

– držet půst, odlehčit jídelníček, zařadit víc živé stravy
– rozjímat nad životem, dovolit, aby na chvíli plynul sám bez lpění na výsledku
– radovat se, milovat, smát se a být milující ženou, matkou, přítelkyní, partnerkou
– na zahrádce: pracovat se zemí, prokypřit hlínu, připravit záhony, sázet, přesazovat

foto-zdroj: shutterstock.com

5.5.2021 7:00| autor: Sára

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist