Pes zachránil život muži, který ho vysvobodil z útulku

Přidat na Seznam.cz

Tomu se řekne vděčnost. Pes, který jen před pár měsíci neměl domov, zachránil svého nového pána, jako poděkování za to, že si ho adoptoval z útulku. Brian Myers tedy skutečně může mluvit o osudu. Nebýt jeho nového domácího mazlíčka, zřejmě by už nežil.

V září minulého roku Brian Myers navštívil útulek v New Jersey, aby si vybral svého nového chlupatého společníka. Do očí mu padla fenka německého ovčáka Sadie, kterou si muž vzal domů a obklopil ji láskou, kterou v útulku nezažila. Šťastná fenka se mu za to patřičně poděkovala. Jen o pár měsíců od jejího příchodu do nového obydlí totiž zachránila svému pánovi život, informuje CNN .

Když byl sám doma, Myers utrpěl mozkovou příhodu. Zřítil se na podlahu a nebyl schopen vstát nebo dosáhnout na svůj mobilní telefon. „Sadie seděla u jeho boku a plakala. Věděla, že se s ním něco děje,“ uvedla Heather Centrella, vedoucí útulku, odkud Sadie pocházela.

Muž se v panice chytil Sadie, která ho pomocí své síly odtáhla k telefonu, aby mohl zavolat pomoc. Pouze díky statečné feně byla Myersovi poskytnuta zdravotní péče. Sadiin akt je zázračný zejména proto, že když ji muž dovedl domů z útulku, zpočátku byla velmi plachá a úzkostlivá.

„Nemůžu se dočkat až ji uvidím a budu jí moci dát pusu a obejmout ji. Zřejmě si přitom vypláčem oči,“ uvedl dojatý a vděčný Myers, který o své odvážné Sadie mluvil z rehabilitačního střediska. „Je tu spousta dalších psů, kteří čekají na to, že se stanou něčím hrdinou,“ dodal Myers, který vyzývá lidi, aby se nebáli adoptovat psa z útulku.

Sadie se dostala do útulku v srpnu, kdy ji tam nechala rodina, která se musela přestěhovat. „Majitel měl předsudky vůči německým ovčákům jako plemeni, takže si ji nemohli nechat,“ uvedl útulek. Asi o měsíc si ji Myers adoptoval. „Během pobytu v útulku měla zjevné výhrady vůči mužům, ale odešla s Brianem, což byl jen další znak toho, že pro ni byl tou správnou volbou,“ řekla Centrella. Zatímco se Myers zotavuje v rehabilitačním centru, Sadie zůstává u rodiny jeho bratra.