Hlavní obsah

Letní filmová škola se přesunuje na 6. až 12. srpna

O dalším přesunu ve středu informovali pořadatelé 47. Letní filmové školy Uherské Hradiště. Má proběhnout 6. až 12. srpna 2021.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

První návštěvníci Letní filmové školy čekají před vstupem do kina Hvězda.

Článek

„Rozhodli jsme se posunout termín konání festivalu o 14 dní, abychom získali potřebný čas pro přípravu celé akce. Hlavním důvodem je skutečnost, že od vlády ČR stále nemáme jasně definováno, za jakých podmínek bude možné akci uspořádat. Velmi nás to mrzí, protože naší prioritou bylo zachování tradičního termínu „Filmovky” (konec července), ale situace je bohužel bezprecedentní. Vzhledem k celkové nejistotě také nevíme, pro kolik návštěvníků budeme moci letos akci uspořádat (restrikce v sálech, restrikce v letních kinech, restrikce ve stanech), proto jsme se rozhodli festival oproti původnímu plánu o jeden den zkrátit,“ sdělila ředitelka festivalu Radana Korená.

RECENZE: Ufňukaný George Clooney se trápí v dlouhé a nudné sci-fi

Film

„Věříme, že výsledek jednání mezi ministerstvy zdravotnictví i kultury a oborovými organizacemi v kultuře brzy dosáhne uskutečnitelné podoby, ať všichni konečně víme, s čím můžeme počítat. Na znovuotevření kulturního prostoru netrpělivě čekáme, pandemická situace má příznivý trend, takže už zbývá jen drobný detail: aby existenci a potřebnost kulturních akcí vzala na vědomí naše vláda,“ dodala.

Tradiční „Filmovka“ letos slibuje programové sekce jako Retrospektiva: Akira Kurosawa, Terra festivalis: Mexiko či Půlnoční delikatesy: Zlaté časy videa.

Reklama

Výběr článků

Načítám