Putinův fanoušek Steven Seagal se setkal s diktátorem. Dal mu neobvyklý dárek

Přidat na Seznam.cz

Hollywoodská akční hvězda Steven Seagal je známý svou otevřenou podporou ruského prezidenta Vladimira Putina. V roce 2016 dokonce získal ruské občanství. Tentokrát mnohé překvapil, protože navštívil prezidenta Venezuely Nicolase Madura a rozhodl se mu věnovat neobvyklý dárek.

Hvězda akčních filmových trháků 80. a 90. let je známý podporou ruského prezidenta a v roce 2016 získal ruské a srbské občanství. Událost byla vysílána v ruské televizi a pas Stevenu Seagalovi poskytl sám Vladimír Putin.

Tentokrát se Seagal objevil ve venezuelské státní televizi a záběry byly vysílány v úterý. Herec, oblečený v černém a bez masky, obdaroval Madura samurajským mečem.

Nicolas Maduro, jehož znovuzvolení v roce 2018 bylo Bílým domem považováno za podvodné, podléhá západním sankcím. Byl nazýván diktátorem kvůli údajnému volebnímu podvodu a dalšímu zneužívání. Vůdce opozice Juan Guaido se v roce 2019 prohlásil za vůdce Venezuely a zároveň předsedal Národnímu shromáždění vedenému opozicí. Jeho tvrzení uznalo více než 50 zemí, včetně Spojených států.