Žena porodila 9 dětí. Lékaři čekali pouze 7

Přidat na Seznam.cz

Toto je jeden z mála takových případů na světě! Halima Cisse (25) z Mali porodila neuvěřitelných devět dětí. Všechny děti přežily a jsou v inkubátorech v marocké nemocnici, kam byla na žádost úřadů převezena žena z její země.

Šance na takový porod je 1 ku 3936588805702081. Světový rekord v oblasti vícečetného těhotenství zatím patří indické ženě, která v roce 2012 porodila jedenáct dětí. Halima Cisse překvapivě do poslední chvíle nevěděla, že tolik dětí porodí.

K tomuto neuvěřitelnému porodu došlo v nemocnici v Maroku. Halima Cisse (25) tam byla transportována z Mali poté, co ultrazvukové vyšetření ukázalo, že očekává 7 dětí, lékaři však zpočátku udělali chybu v počítání. Napočítali „jen“ sedm kousků, ale během porodu císařským řezem došlo k překvapení v podobě dvou dalších novorozenců, dříve skrytých mezi sourozenci v matčině lůně. Narodilo se devět zdravých dětí – pět dívek a čtyři chlapci. Matka je v pořádku. Je to světový rekord?

Ne, i když je to jeden z mála takových případů na světě. Dokonce i osm dětí je obrovskou senzací a v případě devíti dětí je šance na takový porod 1 ku 3936588805702081. Světový rekord v oblasti vícečetného těhotenství dosud patří jedné indické ženě, která porodila jedenáct dětí v roce 2012. Před lety tunisanka tvrdila, že je těhotná s dvanácti dětmi, ale ukázalo se, že jde o podvod.