Letní filmová škola se o dva týdny posune

Foto: lfs.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Letošní Letní filmová škola s pořadovým číslem 47 se uskuteční o dva týdny později než obvykle a bude o jeden programový den kratší. Nový termín konání oblíbeného filmového festivalu je 6. - 12. srpna 2021.

Rozhodli jsme se posunout termín konání festivalu o 14 dní, abychom získali potřebný čas pro přípravu celé akce. Hlavním důvodem je skutečnost, že od vlády ČR stále nemáme jasně definováno, za jakých podmínek bude možné akci uspořádat. Velmi nás to mrzí, protože naší prioritou bylo zachování tradičního termínu Filmovky (konec července), ale situace je bohužel bezprecedentní,“ uvedla ředitelka festivalu Radana Korená.

Vzhledem k celkové nejistotě zatím není jasné, pro kolik návštěvníků se bude moci akce pořádat, proto se organizátoři rozhodli festival oproti původnímu plánu o jeden den zkrátit. Finální datum konání letošní Letní filmové školy Uherské Hradiště je tak pátek 6. 8. až čtvrtek 12. 8. Čtvrtek bude bonusovým dnem se třemi projekcemi v Kině Hvězda.

Věříme, že výsledek jednání mezi ministerstvy zdravotnictví i kultury a oborovými organizacemi v kultuře brzy dosáhne uskutečnitelné podoby, ať všichni konečně víme, s čím můžeme počítat. Na znovuotevření kulturního prostoru netrpělivě čekáme, pandemická situace má příznivý trend, takže už zbývá jen drobný detail – aby existenci a potřebnost kulturních akcí vzala na vědomí naše vláda,“ dodala Radana Korená.

Držme si proto palce, aby se zdravý rozum, respekt a vzájemná úcta znovu vrátily do hry a kulturní sféra mohla otevřít náruč všem, kteří potřebují posílit duši v tomto náročném období.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x