Karty hvězdných duší: Jemné pohlazení pro ženskou duši

od Nikola Jaroschová
   3 minuty čtení

Popravdě, jsou to asi nejjemnější a zároveň nejpřesnější karty, jaké jsem kdy měla. Pro ženskou duši jako dělané: kamarádka, která přesně ví, co máte dělat. Jako když si povídáte se svým moudrým já.

Dokonalé. A nemám k nim jedinou výhradu.

Nádherné ilustrace, jemné, laskavé… silné až elektrizující. A texty, které jdou tak hluboko na dřeň pravdy, až z toho hřeje. Nebo mrazí.

Nádherně růžovomodravé karty lze shrnout jedním slovem: hluboké. A tako pravdivé a laskavé. Kniha je příjemným čtením pro relax i náhledem do historie, kdy se vždy dočítáme o tom, že naši předkové měli neodbytný pocit, že lidstvo pochází z hvězd. I autorka si tento pocit prožívala a když se zahleděla do hvězd, napadlo ji vytvořit právě tyto karty. Jsou hluboké a zavedou nás přesně tam, kde se cítíme, že jsme při pohledu do hloubky letní oblohy.

A pak nás mohou napadat otázky. Třeba…. Máte pocit, že jste na všechno sami?

Možná vás potká tato karta: Ochutnejme z knížky:

„Čím starší je duše, tím hlubší je její úkryt. Mnohé hvězdné a pradávné duše jsou vlastně nejraději samy. Je jim příjemné trávit čas o samotě a potřebují to, aby si dobily energii – zvláště pokud mají málo aktivní či uzavřenou kořenovou čakru nebo je pro ně těžké být v lidském těle.

Pro mnoho hvězdných duší je příjemnější, mohou-li trávit čas v ústraní, než nesmyslnými konverzacemi a vztahy. Nicméně musíme mít na paměti, že tu nejsme proto, abychom své životy trávili o samotě. Lidé jsou animální tvorové s potřebou vytvářet tlupy a my všichni potřebujeme lásku, společnost a podporu ostatních, a to jak emocionálně, tak i fyzicky….

Otázka:

Jak se můžeš více fyzicky setkávat s lidmi?“

Další karty do výkladu:

A pak se třeba dozvíte, že máte přijmout to, že jste jiní, odlišní – a tedy asi máte hledat i mezi specifickými a podobnými lidmi, asi nepůjdete do davu a nebudete se družit s lidmi, jež pro vás mohou být vyčerpávající… a do třetice? Jak na to?

Karta říká, abychom skočili, plachtili, nechali to osudu…  Je tu čas na odvážné rozhodnutí, tak se pozorně dívejte kolem sebe, protože taková komunita lidí pro vás vhodná právě půjde kolem.  Bude třeba ji oslovit, přidat se, zkusit své štěstí…

Vlastně to je velmi optimistický výklad, který vyjadřuje to, co z těchto karet cítím nejvíce. Umí vystihnout současný okamžik a naladit na to, abychom nepropásli to nové, co nás může čekat. Umí se podívat do hloubky problémů, poradit, ujistit nás, že všechno děláme dobře a sem tam nás poopraví, pokud jdeme skutečně špatnou cestou – ale karty vždy nabídnou řešení. Upřednostňuji výklady na více karet, protože rozehrají více příběh, který tu má být vyprávěn.

A ocenila jsem i krabičku, která sama nabízí rozmístění karet – autorka se k tomuto způsobu výkladu vrací ve své knížce a také nabízí i jiné formy. Je dobré tyto karty vidět vizuálně rozmístěné v prostoru, 3D, nikoliv jen placaté hezky na stole.

Ve zkratce:

  • jsou mimořádně přesné, texty na kartě umožňují rychlou přesnou orientaci (text v knížečce pak skvěle doladí)
  • obrázky jsou pastelová svátečnost, tam nelze říct nic víc!
  • knížečku ráda používám k běžnému čtení, třeba před spaním, je hladivá a už jen čtení o kartičkách je léčivé a relaxační

O autorech:

Rebecca Compbell je uznávaná duchovní učitelka a autorka bestsellerů Světlo v temnotě a Povstaň, sestro. Povzbuzuje lidi z celého světa k tomu, aby vyslyšeli volání své duše. V nakladatelství Synergie vyšly její Karty světla.

Danielle Noel je designérka, spisovatelka a vizuální umělkyně. Ve svých ilustracích, obrazech, fotografiích a návrzích splétá dohromady mystické příběhy a intuitivní vize.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020 https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/vykladacky/000502_karty-hvezdnych-dusi.php

IMG 20210209 102246

IMG 20210209 102246

Související články