Lucinka, Kubík a miminko

od Nikola Jaroschová
   2 minuty čtení
Lucinka Kubík a miminko

Zdroj: Lucinka, Kubík a miminko

Připravujete se na příchod dalšího miminka a máte doma už děti? Chcete jim poutavou formou vysvětlit a připravit je na tuto výjimečnou událost? Nevíte, jak na to? Tak právě vám je určena kniha Lucinka, Kubík a miminko, která vás provede celým těhotenstvím.

Co vás v knize vlastně čeká?

Příběh o dvou sourozencích, kteří se mají moc rádi, hezky si spolu hrají a dovádějí. Kubík má rád autíčka, letadla a vláčky. Lucinka zase panenky. Maminku s tatínkem jim jednoho dne oznámí, že budou mít sourozence. Všichni se moc těší. Lucinka i Kubík prožívají s maminkou celé těhotenství od začátku, až do konce.

Sledují, jak miminko kope, jak se hýbe. Lucinka by si moc přála sestřičku, aby se s ní mohla oblékat do „princeznovských“ šatů a také hrát s panenkami. Splní se Lucince její přání? Koho maminka s tatínkem nakonec dovezou z porodnice? Tak to se nechte překvapit. Dozvíte se to, když si přečtete novinku vydavatelství Grada Publishing a.s., pod značkou bambook. Kniha je určena pro prvňáčky a nejen pro ně.

Zdroj: Lucinka, Kubík a miminko

Díky této publikaci připravíte své děti na příchod sourozence. V milém příběhu se děti dozví, co je vlastně čeká, jak se nastávající maminka cítí, co vše potřebuje, co prožívá a jak jí mohou děti vlastně pomoci. Ne vždycky je jí dobře, případně prožívá různé nálady. I na to se musí připravit. A co bude následovat, až maminka přijde z porodnice i s malým uzlíčkem domů? To bude teprve zábava.

Kniha se mně moc líbila a doporučím ji všem dětem, i dospělým, kteří se na tuto situaci chystají, neví, co bude následovat. Tato kniha jim bude báječným pomocníkem. Příběh taktéž ocení i začínající čtenáři, jelikož má velká písmena, menší množství textu a převahu nádherných, barevných ilustrací, které si autorka ke své knize vytvořila sama. Myslím si, že se jí moc povedly a vykouzlí úsměv na tváři nejednomu čtenáři.

Tak už nebudeme dlouho otálet, uvařte si výborné, voňavé kakao a pusťte se do čtení. Věřte, že si čtení užijete od začátku, až do konce. S knížkou si autorka dala záležet, aby se líbila dětskému, ale i dospělému oku.

Autor: Eliška Mauleová

Ilustrace: Eliška Mauleová

Žánr: čtení pro prvňáčky

Vydáno: 2020, Grada pod značkou bambook, Praha

Počet stran: 88

Vazba knihy: pevná s laminovaným potahem

ISBN 978-80-271-1213-5

Autor: redakce

Související články