Nezbedné příhody malého Mňouka – veselé pohádky pro všechny kluky a holky

od Nikola Jaroschová
   3 minuty čtení
nezbedne prihody maleho mnouka

Zdroj: Nezbedné příhody malého Mňouka

Máte rádi pohádky o zvířátkách? Milujete povídání o kočkách? Tak právě vám je určena novinka Lenky Jakešové s názvem Nezbedné příhody malého Mňouka, které vydalo nakladatelství Akcent.

Co vás v knize vlastně čeká? 12 příběhů, 12 veselých písniček a milé ilustrace Nikoly Hauptigové a také lze dokoupit 18 pracovních listů pro malé šikuly od 3 let.

Na jednom dvorečku žije pejsek Azor, kočka Mína a její milý kocourek Mňouk, který neustále podniká nějaké dobrodružství a dělá různé lotroviny. Ještě že jsou všichni obyvatelé dvorku tak hodní a dost věcí mu tolerují. Nejen kohoutek Ryky, slepičky Koko a Kdák si s ním zažijí mnoho perných chvilek i kočkovinek.

Mňouk si nechce čistit kožíšek, vylije plechovku s barvou, vyleze na strom, či rozmotá klubíčko a také se seznámí s dalším zvířátkem, které s nimi na farmě nežije. Víte, kdo to bude? Chcete se dozvědět, co dalšího se děje na dvorku plných zvířátek? Tak to už se nechte překvapit, uvařte si voňavý čaj či kakao a pusťte do čtení. Zažijete příjemnou atmosféru společně s mnoha zvířátky z jednoho hospodářského dvorečku. Věřte, že se ani chviličku nebudete nudit a čtení vás bude bavit od začátku, až do konce.

Od této autorky jsem přečetla zatím všechny knihy a rozhodně se těším na další. Její příběhy jsou laskavé, citlivé a líbí se jak dětem, tak i dospělým. Protože jsem také učitelka v mateřské škole, je mně i jako člověk tato autorka velice blízká. Děti ve školce její knihy milují a už se moc těším, až si s nimi budu číst další novinku o tomto nezbedném kocourkovi.

Zdroj: Nezbedné příhody malého Mňouka

Pohádky z lesa i Kamarádi na výletě se jim opravdu líbily. Na první pohled vás zaujmou ilustrace, které pohladí vaše srdíčko. Knihu zajisté ocení začínající čtenáři, jelikož má méně textu. Velké plus dávám této knize za notové zápisy jednotlivých písniček, které si můžete zahrát i zazpívat a naučit se tak nové písničky. Děti zvířátka milují a ne jinak tomu bude i u této knihy. Na hospodářském dvoře se děje totiž tolik zábavných věcí.

Ukázka z knihy:

Začíná se pomalu probouzet nový den. Ryky netrpělivě běhá po dvorku sem a tam. Rád by začal kokrhat, ale musí počkat. Zdravit nový den může až s prvními ranní paprsky. Proto stále čeká a vyhlíží, kdy se začne konečně rozednívat.

„Sluníčko, kde jsi?“ brumlá si Ryky jen tak pro sebe a nervózně přešlapuje sem a tam. Nespokojeně kouká na stále tmavou oblohu.

„Neboj, dočkáš se,“ utěšuje kohoutka slepička Koko. Slepička Kdák svorně přitakává. „Kdák, kdák, dočkáš!“

„Podívej, támhle prosvítá první ranní paprsek!“ všimne si najednou Koko.

Ryky si radostí povyskočí. Pak se pěkně rovně postaví, rozkročí se, natáhne krk a konečně spokojeně zakokrhá: „Kykyryký, kykyryký.“

Rykyho kokrhání vzbudí malého Mňouka i kočku Mínu. Ospale zívnou a důkladně se protáhnou. Očistí si svoje kožíšky. každý sám, neboť Mňouk to již přece umí!

Několik slov autorce:

Lenka Jakešová se narodila v roce 1966 ve Frýdlantě v Čechách. Vystudovala Střední pedagogickou školu v Liberci. Od ukončení studia do roku 2007 pracovala jako učitelka v MŠ ve Frýdlantě v Čechách, kde dlouhá léta vedla pěvecký sbor Vlaštovky. Od roku 2007 pracuje spolu se svým manželem v oboru geodézie. Na mateřskou školu ale nezanevřela. Nyní v Hejnicích vede pěvecký sbor Zvoneček.

Navštěvuje mateřské centrum Mateřídouška, taktéž v Hejnicích, kde hraje a zpívá maminkám a jejich malým ratolestem. V roce 2018 vydala zpěvník pro děti od předškolního do mladšího školního věku Písničky pro děti, které se dočkalo dvou pokračování. Kniha Kamarádi na výletě je autorčina pohádková prvotina, která je doplněna písničkami vhodnými pro děti předškolního věku.

Více informací o autorce i jejich publikacích najdete zde: https://zpivameslenkou.webnode.cz/

K této  knize vyšla i audiokniha, ve které autorka nazpívala písničky s hudebním doprovodem. Příběhy malého kocourka doprovází i písničky. Vždy za kapitolou následuje tematická písnička.

Ke knize lze zakoupit celkem 18 pracovních listů, které jsou určeny dětem od 3 let.

Autor: Lenka Jakešová

Ilustrovala: Nikola Hauptigová

Žánr: kniha pro děti

Vydáno: 2021, Vydalo vydavatelství Akcent, Drahomír Rybníček, Třebíč

Počet stran: 79

Vazba knihy: pevná s laminovaným potahem

ISBN: 978-80-7497-349-9

Autor: redakce

Související články