5. května 2021 • 15:15

Lehmann končí v Hertě. Psal o hráči černé pleti: Naplňuje vaše kvóty?

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý německý reprezentační brankář Jens Lehmann skončil v dozorčí radě bundesligové Herthy Berlín kvůli nevhodné rasisticky zabarvené zprávě, kterou poslal fotbalistovi černé pleti Dennisi Aogovi. Zpráva naznačovala, že Aogo získal práci jako televizní komentátor jen kvůli svému původu.



Aogo na svém instagramu zveřejnil screenshot Lehmannova vzkazu z WhatsAppu „Je Dennis ve skutečnosti vaším naplněním kvóty pro černé?“ doprovázený smějícím se emotikonem. „Páni, to myslíš vážně? Tahle zpráva asi nebyla pro mne,“ připsal k archivovanému vzkazu Aogo, jenž komentoval pro televizi Sky semifinále Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Paris Saint-Germain.

Lehmann se později na twitteru Aogovi omluvil za to, jaký dojem jeho zpráva vyvolala. Rozhodně prý neměl v úmyslu ho rasisticky urazit nebo zpochybnit jeho kvality. Chtěl jen prý žertovně komentovat, že Aogo zvyšuje Sky kvóty televizní sledovanosti.

I Lehmann pro Sky v minulosti působil v roli experta, s tím je ale nyní konec. Viceprezident Sky Germany pro sport Charly Classen už oznámil, že televize nebude Lehmannovy služby dál využívat.

iSport podcast: Případ Kúdela. Jak z toxické aféry ven a co čeká slávistického stopera
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud