Mladá Boleslav: Ambulance ORL jsou kompletně přestěhované do Klaudiánovy nemocnice

05.05.2021 18:35

Klaudiánova nemocnice přestěhovala v březnu ambulance oddělení ušní, nosní, krční (ORL) z polikliniky Modrá hvězda do areálu nemocnice. V posledním dubnovém týdnu byla ambulance dovybavena moderními tapetami a pracovními stoly pro personál.

Mladá Boleslav: Ambulance ORL jsou kompletně přestěhované do Klaudiánovy nemocnice
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V úterý 4. května se na nové ambulance přijel podívat Pavel Pavlík, radní pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje. Novými prostorami ho provedli předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa a místopředseda představenstva nemocnice Daniel Marek.

Využity byly volné prostory v budově nové interny (na mapě značena jako budova G), kde původně sídlila lékárna. Ta se koncem roku přestěhovala do nových prostor ve spojovací chodbě. „Cílem bylo zvýšení komfortu pro pacienty. Původní ambulance byly v Modré hvězdě a přístroje byly už letité. Chtěli jsme, aby to pacienti, protože sem chodí často s respiračními onemocněními, měli všude kousek,“ řekl předseda představenstva Ladislav Řípa.

Ten dále upozornil, že se také výrazně zlepšily pracovní podmínky pro personál nemocnice a návaznost ORL ambulance na další oddělení nemocnice (například RTG oddělení). ORL ambulance díky přesunu do areálu nemocnice prošly výraznou modernizací. Jsou vybaveny zcela novými vyšetřovacími křesly a speciálními vyšetřovacími jednotkami pro ORL ambulance. Prostornou čekárnu s vyvolávacím systémem pacienti najdou přímo u vstupního schodiště do interního pavilonu.

„Jsem nadšený z toho, že se nemocnice v této nelehké době do takovéto investice pustila. Klobouk dolů, že se to podařilo zrealizovat v době, kdy nemocnice kapacitně byla úplně po strop naplněna covidovými pacienty,“ řekl Pavel Pavlík, radní pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje.

„Jsou to krásné nové prostory. Je to komfort pro pacienty i personál. Pro pacienty je to také komfort z pohledu parkování, protože je parkovací dům hned za rohem. Pokud chtějí, mohou si blízko nakoupit v lékárně a pak zas z areálu rychle odjet. Je to ku prospěchu města Mladá Boleslav a všech pacientů,“ řekl místopředseda představenstva a náměstek primátora města Daniel Marek.

Všechny ORL ambulance fungují v areálu nemocnice ve stejném rozsahu, jak jsou pacienti zvyklí z Modré hvězdy. Podrobné ordinační doby a telefony najde veřejnost na webu nemocnice ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…