Přejít k hlavnímu obsahu

Stylistka hollywoodských hvězd: Boty o vaší povaze vypovídají víc, než byste čekali

Vaše oblíbené boty o vás vypovídají víc, než byste si možná mysleli. Alespoň to tvrdí Kathy Kelada, stylistka hollywoodských hvězd, která napsala knihu o tom, jak spolu souvisí typ oblíbených bot a povaha člověka. Přečtěte si, co o vás prozradí váš milovaný pár bot.

Kdo je Kathy Kelada?

Kathy Kelada je stylistka hollywoodských hvězd, koučka a osobní nákupčí. Je autorkou knihy Be The Shoe, ve které jednotlivé typy bot propojuje s povahovými rysy člověka. Pro časopis Reader´s Digest poskytla rozhovor, ve kterém popsala jednotlivé osobnostní rysy, které se vážou ke konkrétní obuvi, kterou daná osoba preferuje. Je jasné, že boty volíme hlavně tak, aby se hodily k dané příležitosti. Nicméně byste si pro osobní charakteristiku měli vybrat ty boty, které jsou vašemu srdci nejblíž. Například sportovní tenisky, které nenosíte jen do posilovny, ale milujete pohodlí natolik, že je obouváte i do města či do práce.

Tento psychologický test z Japonska odhalí vaše silné a slabé stránky: Stačí si vybrat dvě barvy. Sedí to i na vás?

Tento psychologický test původem z Japonska se stal hitem internetu. Lidé jsou překvapeni, jak to na ně sedí. Je velmi jednoduchý, stačí se jen soustředit na paletu barev a vybrat dvě barvy, které jsou vašemu srdci nejbližší. Ty prozradí, jaké jsou vaše silné a slabé stránky.
svetzeny.cz

Běžecké boty

Dle Kathy Kelada jsou fanoušci běžecké a sportovní obuvi obecně lidé, kteří mají jasně dané cíle a jdou si za svými sny. Jsou to velmi sebevědomí a cílevědomí lidé. Mají také organizační schopnosti a zvládají dělat více věcí najednou. Často je nejraději nosí právě maminky, které multitasking bravurně zvládají.

Balerínky

Balerínky nosí perfekcionisté, kteří věci dotahují do konce a vždy si chtějí bý jistí, že výsledek jejich práce je dokonalý. Přitom jsou také pokorní, za svou práci nepožadují uznání a vděk. Bývají také skromní a velkorysí. Často je nosí velmi pracovité ženy, které jsou klíčové pro firmu.

Lodičky

Ženy, které nosí lodičky na vysokém podpatku bývají dle slov stylistky velmi pracovité, vytrvalé a odhodlané. Kathy Kelada o nich tvrdí, že mívají skvělou pracovní morálku. Také říká, že mají vytříbený módní vkus a cit pro estetiku. Umí navrhnout krásné interiéry i věci.

Tři přičiny, proč vám do života nechodí peníze a tři kroky, jak získat peněz, kolik chcete

Většina lidí myslí na peníze velmi často. Peníze jsou zdrojem obživy, ale i most k seberealizaci a k naplňování osobních tužeb. Pro někoho symbol svobody, pro jiné rovnítko k úspěchu a moci. Jakkoli je to paradoxní, zvýšený finanční příliv nevyvolá v každém radost a klid na duši. Může se objevit strach z jejich ztráty nebo vnitřní neklid z toho, že jich stále není dostatek…
svetzeny.cz
Info ikona
Tenisky

Farmářky

Tyto boty jsou v poslední době velmi trendy, už se nedělají jen v tradiční hnědé barvě a už dávno neslouží pouze jako pracovní obuv. Kathy Kelada tvrdí, že ženy, které nosí farmářky, jsou vizionářky, které se rády dívají vpřed a plánují do budoucna. Dávají přednost strategii před impulzivním chováním. Tímto způsobem se snaží připravit se na možné nesnáze, které je mohou potkat.

Žabky

Osoby, které by nejradši nosili žabky celoročně, kdyby to šlo, jsou velcí „kliďasové“. Nejsou absolutně konflitní a je s nimi snadné vyjít. Někdy mají tendenci „nechat se unášet proudem“ a podléhat společenským tlakům. V práci je pro ně důležité, aby dělali to, co je baví. Jsou spontánní, pohodoví a mají radost i z maličkostí.

Mokasíny

Mokasíny značí náročnost, jejich nositelé bývají perfekcionisté, kteří jsou velmi pečliví a svědomití. I k sebemenšímu úkolu přistupují velmi zodpovědně, jako by to byla nejdůležitější věc na světe. Jsou velmi vytrvalí a nepřestanou, dokud nedosáhnou svého cíle.

Boty na klínku

Boty na klínku jsou opět velmi populární, i díky Kate Middleton, která je velmi ráda nosí a inspiruje tím řadu žen. Kathy Kelada říká, že boty na klínku značí zdravé sebevědomí a z žen, které je rády nosí, vyzařuje příjemná energie a vřelost, což přitahuje pozornost ostatních lidí.

Tenisky

Tenisky značí přátelskou povahu, pokud je preferujete, pravděpodobně s každým dobře vycházíte a nejste konfliktní člověk. Také býváte zvídaví, rádi zkoušíte nové věci. Energie máte na rozdávání a i v pokročilém věku zůstáváte mladí duchem.

Jak vás lidé vnímají dle typu vaší postavy: Platí, že lidé při těle působí více sympaticky, nebo je to mýtus?

Možná jste také slyšeli, že lidé při těle působí na druhé více sympaticky a vřele, kdežto hubení lidé spíše chladně a odměřeně. Tato myšlenka pochází ze 40. let 20. století, ale co je na ní pravdy dnes? To se rozhodli otestovat vědci z Texasu ve své studii. Výsledky jsou překvapivé.
svetzeny.cz

Co o vás prozradí tvar vašich očí? Dá se z něj vyčíst vaše povaha i postoj k životu

Říká se, že oči jsou oknem do duše. V řadě kultur lidé věří, že z jejich tvaru lze vyčíst charakter člověka. Co tvar očí prozrazuje o vás? Údajně vypovídá o vašich povahových vlastnostech, chování a náhledu na svět. Zjistěte, co vše řekne druhému jeden pohled do vašich očí.
svetzeny.cz