Čelovka Fenix HP16R s duálním reflektorem a červenou LED

Tomáš | LED svítilny,Svítilny | 30.4.2021

Fenixlight představuje zbrusu novou čelovou svítilnu Fenix HP16R se dvěma světelnými kužely a výkonem až 1700 lm.

Jako hlavní světelý zdroj pro dálkové světlo slouží LED Luminus SST-40, který dokáže vrhnout světlo do vzdálenosti až 260 metrů. Pro široky světelný kužel byla použita Cree XP-G2 S3 s neutrálním odstínem světla s dosahem až 48 metrů. Pro volbu červeného světla je svítilna osazena červenou LED Everlight 2835.

Napájení zajišťuje Li-pol akumulátor Fenix ARB-LP3000, který ze snadno dobít přes USB-C konektor za cca 3 hodiny. Akumulátor je umístěn v samostatném pouzdru na zátylku, takže je svítilna velmi dobře vyvážena. V případě potřeby ho lze nahradit čtyřmi běžnými tužkovými AA bateriemi se kterými je však maximální výkon omezen na 800 lumenů a nelze je v čelovce nabíjet.

Uživatel má na výběr z bohaté škály světlených režimů – dálkový reflektor nabízí režimy od 1300 lm do 50 lm, široký reflektor: 400lm, 150lm a úsporný 5 lm s výdrží až 300 hodin provozu. Červená LED nabízí režimy 5 lumenů (300 hodin) a nouzový červený signál SOS o světelném toku 5 lumenů. Reflektor je možné naklánět a tím nasměrovat na požadovaný směr svícení.

Čelová svítilna je vyrobena z odolného plastu a leteckého hliníku, díky čemuž absorbuje pády až z výšky 2 metrů, mimo to je vodě a prachu odolná dle normy IP66 (silné ostřiky vody ze všech směrů).

Fenix HP16R o váze 216 gramů s baterií je perfektní čelová svítilna pro široké spektrum využití od sportovních aktivit až po profesionální záchranářské akce. K dostání je za cenu 2999 Kč s DPH s pětiletou zárukou na čelovku.

Zdroj: svitilny-fenix.cz

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (1 hlasováno, průměr: 5.00)
Loading...

Žádné komentáře »

Zatím žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post.

Zanechat komentář

O nás | Vydáváno s pomocí ARIGA s.r.o. | Powered by WordPress | Theme by Roy Tanck