Akce

Muzeum města Prahy se opět otevírá návštěvníkům. Na co se můžete těšit?

Sbírání kytiček

Muzeum města Prahy se v úterý 11. května 2021 znovu otevře návštěvníkům. Hlavní budova Muzea města Prahy je uzavřena z důvodu probíhající rekonstrukce, a to do roku 2023. Ostatní objekty budou otevřeny v aktualizovaných otevíracích dobách.

Podskalská celnice na Výtoni bude návštěvníkům přístupná o víkendech, Zámecký areál Ctěnice od čtvrtka do neděle, Dům U Zlatého Prstenu denně kromě pondělí (zde se mění pouze čas otevírací doby, který je o dvě hodiny zkrácený), skupinové prohlídky Müllerovy a Rothmayerovy vily zatím vzhledem k vládním opatřením možné nejsou, ale Studijní a dokumentační centrum Norbertov se návštěvníkům otevře, a to ve dnech: úterý, čtvrtek, sobota a neděle. 

Ze strany muzea budou zajištěny veškeré povinné hygienické podmínky. Vstupovat budete moci do objektů pouze s respirátory a budete muset dodržovat nařízené rozestupy. Počet návštěvníků v jednu chvíli v daném prostoru se bude vždy řídit aktuálním nařízením vlády. 

V době znovuotevření to bude pro Dům U Zlatého prstenu 25 návštěvníků jednotlivě, pro Zámecký areál Ctěnice také 25 návštěvníků. V případě Podskalské celnice na Výtoni to budou 4 návštěvníci a ve Studijním a dokumentačním centru Norbertov 5 návštěvníků. 

Muzeum města Prahy aktuálně nabízí ke zhlédnutí následující výstavy: 

100 roků Říše loutek – Dům U Zlatého Prstenu 

Kdyby stěny mohly mluvit – Studijní a dokumentační centrum Norbertov 

ADOLF LOOS SVĚTOOBČAN – tato výstava je umístěna v Národním technickém muzeu a je znovuotevřena již od 5. 5. 2021.


Více informací najdete na stránkách muzeumprahy.cz


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Muzeum města Prahy
Foto: Muzeum města Prahy


Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků