Nedočkavý řidič problikával vozidlo jedoucí před ním tak dlouho, že jen o vlásek nezpůsobil dopravní nehodu

Svítil opravdu dlouho a málem způsobil nehodu, což je jen jeden z důvodů, proč jsou řidiči tohoto typu opravdu nebezpeční.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Na silnicích můžete potkat všelijaké druhy řidičů a některé velmi nebezpečné. Někteří dělají prasárny, protože spěchají, jiní se před jízdou napili a nemají zábrany. Pak jsou tu frajeři, kteří si potřebují dokazovat, že jsou hrozní machři, mají silné auto a dálnice jim prostě patří. Pak jsou tu ještě tzv. prodi, kteří neberou v úvahu rychlostní limity a pomalou jízdu ostatních a musí za každou cenu ukazovat svou rychlost a oslňovat ostatní.

Silnice a dálnice hemžící se prody

Ne, dálnice nejsou místo pro pomalou jízdu, která umí být mnohem rizikovější než ta rychlá. Jenže u nás nejsme v Německuu a i dálnice tu mají rychlostní limit. Levý pruh je řešení pro nouzové situace a i když někdo zdržuje, nic nám nedává právo brát si do rukou spravedlnost. Jisté virální video ukazuje řidiče v Audi, který se nejdříve nachází v levém jízdním pruhu. Spolu s kamionem před sebou jeli oba přece jen o něco rychleji než zbytek vozidel.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Existuje hodně znaků toho, že Audi blokovalo dopravu, nicméně Škoda Superb, jejíž šofér chtěl zjednat nápravu, byla ještě horším účastníkem – klasickým „králem silnic“, který chce vyřešit problém a málem sám způsobí vážnou nehodu. V první řadě jede prakticky na nárazníku dalšího auta, což je ve vysoké rychlosti extrémně rizikové. Kromě toho se jeho světla jasně odráží na laku Audi a oslňují tak řidiče Škody.

Hodný, zlý a ošklivý na plechových ořích

Řidič Audi následně zpanikařil a zahnul do levého pruhu – přímo před koly kamionu, který se zrovna řadil do pruhu pravého. Naštěstí se podařilo vyhnout kolizi, ačkoli to zprvu vypadalo, že k ní nevyhnutelně dojde. Auta se nakonec od sebe oddělila a žádné nedošlo úhony. Teoreticky je viníkem situace Audi, které najíždělo na kamion, nicméně riziko situace bylo eskalováno řidičem Škody, který jel „na délku“.

iZdroj fotografie: Pixabay

Řidič Audi nakonec nevydržel a uvolnil cestu agresivnímu řidiči, za což mohl zaplatit dokonce životem. Proto je potřeba na obdobné chování reagovat vždycky klidně a s chladnou hlavou a nenechat se zastrašit žádným typem „pouličního teroristy“. Je dobře mít také na paměti skutečnost, že za frajeřiny se světly může přijít tučná pokuta, která by mohla snad některým jedincům trochu srazit hřebínek.

Diskuze Vstoupit do diskuze
68 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články