Hlavní obsah

Šest důvodů, proč se lidé chtějí vrátit zpátky do kanceláří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho firem se v rámci protikoronavirových opatření stáhlo z kanceláří na home office. Z nuceného nařízení se ale brzy vyklubala výhoda, díky které se dá jednoduše ušetřit za pronájem kanceláří a jiné zaměstnanecké benefity. Spousta zaměstnanců by ale návrat do pracovního prostředí uvítala. Jaké jsou nejčastější důvody?

Foto: Profimedia.cz

Kancelář má svoje výhody.

Článek

Rušný domov

„Moje specializace je vytváření tabulek pro analýzu. To zahrnuje sepsání mnoha složitých vzorců, které se po částech testují. Před covidem jsem vycvičil své spolupracovníky, aby na mě během tohoto úkolu nemluvili. To stejné ale nelze aplikovat doma, kde mám pět zvířecích mazlíčků a manželku, která se mě často ptá na rady ohledně počítače. Nemám ale srdce na to jí říci, že narušuje moji koncentraci,“ říká viceprezident developerské společnosti Brion Georges, který využil první šance vrátit se do kanceláře.

Osobní kontakt

„Myslím, že práce z domova pomohla s tím, že se můžeme více věnovat svým dětem a domácnosti. Ale z pracovního hlediska si myslím, že mnoho aspektů práce utrpělo. Díky spolupráci tváří v tvář je komunikace snazší, rychlejší a efektivnější. Důležitý je také sociální aspekt. Je hezké mít opět pevně stanovené hranice mezi prací a domovem,“ říká distributorka vybavení pro hotely Saskia de Grootová pro Huffington Post.

Plíživé přibírání na home office. Chybí řád, odbýváme se a tišíme stres jídlem

Zdraví

Důvod hezky se obléct

„Další věc, na kterou se těším, je ta, že se hezky obléknu. I když mám ráda oblečení na doma, pyžama a jógové komplety, chybí mi vypadat každý den jako profesionálka,“ říká marketingová expertka Wendy Laiová.

Lepší káva a wifi

„Těším se na to být opět v kanceláři. Méně virtuálních hovorů a už žádné výpadky domácí wifi. K tomu navíc neomezený přístup k dobré kávě,“ říká technologická náborářka Shannon Parkeová.

Příležitostný HO

„Nejraději pracuji v kanceláři, ale je příjemné moci pracovat jeden den z domova, abych dohnala více věcí a zároveň měla více klidu a pohody. Být zpět v práci je trochu zvláštní, protože stále máme sníženou kapacitu, ale i pár lidí s respirátory je lepší než nic a poskytují mi jistou úlevu,“ říká Angie Wilburová, specialistka na likvidaci dozorového majetku.

Každý druhý Čech na home office je nespokojený, z domova se mu špatně pracuje

Finance

Vhodný prostor

„V mém případě je práce z kanceláře rozhodně lepší. Mám tam vše, co potřebuji. Doma jsem musela improvizovat. Domácí židle a jídelní stůl není ideální ke každodenní práci. Dokonce jsem i kvůli tomu měla zdravotní problémy. Náš vedoucí si navíc myslel, že se při práci z domova poflakujeme, to ale není pravda. Naopak, při práci z domova jsem často přetahovala běžnou pracovní dobu. Až když jsem byla zpátky v kanceláři, tak mě vedení pochválilo,“ říká fakturační analytička Elizabeth Goeckeová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám