Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu

Tisk


psychopatuv pruvodce perexPsychopat. Toto slovo má pro drtivou většinu lidí čistě negativní význam. Věřili byste však, že být psychopatem neznamená být zlým?


Profesor Kevin Dutton se na Oxfordské univerzitě psychopaty zabývá již několik let. Když pracoval na jednom výzkumném projektu, setkal se s Andym McNabem, příslušníkem speciálních jednotek SAS. Psychologické testy podle očekávání ukázaly, že McNab je psychopat. Tento fakt však Duttona nepřekvapil. Zaskočilo ho však, že McNab je psychopatem – hodným!


Charakteristika hodného psychopata
Jistě, McNab měl všechny vlastnosti typické pro psychopaty – bezohlednost, schopnost rychle pochopit pocity druhých i nebojácnost. Využíval je ale k tomu, aby ze sebe i z lidí kolem sebe dostal v každé situaci to nejlepší, co mohl.


Jednejte sebevědomě a s chladnou hlavou a žijte přítomným okamžikem
Z rozhovorů Duttona a McNaba vyplynulo, že kdybychom se inspirovali hodnými psychopaty, byli bychom v životě mnohem úspěšnější. Stačilo by, kdybychom jednali sebevědomě a s chladnou hlavou, užívali si přítomný okamžik a využívali své osobní kouzlo naplno. Z kombinace odborných znalostí Duttona a neuvěřitelných historek McNaba pak vznikla kniha Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu, kterou v českém překladu vydalo Nakladatelství Portál.


Kniha je psaná čtivým a zábavným stylem. Propojení odborných informací, praktických rad a tipů a historek a příkladů ze života skvěle funguje a přináší čtenářům spoustu inspirace, Ukazuje také, že existuje několik různých stupňů psychopatie. Některé názory prezentované v knize jsou lehce kontroverzní, ale rozhodně stojí za zamyšlení. Díky příkladům ze života však může čtenář napasovat konkrétní rady na situace, které sám zažívá, a zkusit k nim zaujímat jiné postoje. A právě tato malá změna může být prvním krokem k celkovému zlepšení života. Nechybí ani testy, které vám pomohou líp pochopit a poznat vaši povahu.

psychopatuv pruvodce

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu
Autoři: Andy McNab, Kevin Dutton
Originální název: The Good Psychopath's Guide to Success
Překlad: Renata Červenková
Žánr: naučná literatura, psychologie
Vydáno: Portál, 2021
Počet stran: 344

Hodnocení: 90 %


obchod.portal.cz/popularne-naucna/psychopatuv-pruvodce-na-ceste-k-uspechu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj cíl je originalita, pokrok a design bez hranic

S ocenením Zlatá hokejkaAchillea Sdoukose zná Slovensko, Česko i Balkán. Jeho máma je slovenská akademická malířka Ingrid Zámečníková, otec Řek. Rovněž dobře zná sklo, materiál, který mu umožňuje zhmotňovat...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Milénium IV: Lisbeth proti The Spider Society

divka 200Máloco v poslední době vzbuzovalo takové emoce – myslím v okruhu literárního světa -  jako pokračování Milénia. A nejen emoce, gradovala také dlouhodobá očekávání, jak se s příběhem a oblíbenými hrdiny vypořádá nový autor.


Literatura

Poďme sa stratiť v Provence!

pro 200Juh Francúzska je neuveriteľne krásne a rozprávkové miesto. Každý sa tam chceme raz dostať, niektorí z nás na turistiku, niektorí na filmový festival v Cannes, iných lákajú pláže Azúrového pobrežia. Mnohí z nás by si tam vedeli predstaviť letnú chatku ale...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Česká televize se vrací k Menzelovi

menzel rozmarne letoNa televizních obrazovkách znovu spatříme základní díla světové kinematografie, ať již se dotýkají hlubin lidské duše (jako Kieslowského triptych Tři barvy) nebo nahlížejí do soukolí mocenského zákulisí, v...