Hertl třemi body dovedl San Jose k výhře. S brankáři Kořenářem a Vaněčkem se stal hvězdou zápasu

Český hokejový útočník Tomáš Hertl třemi body za dva góly a asistenci pomohl San Jose k výhře 3:2 nad Coloradem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Josef Kořenář si v brance Sharks připsal 30 zásahů. V duelu New York Rangers proti Washingtonu asistovali Libor Hájek a Filip Chytil, jejich nahrávky ale nezabránily prohře Rangers 2:4. Vítek Vaněček v brance Capitals kryl 19 střel newyorských hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Kořenář si v brance Sharks proti Coloradu připsal 30 zásahů

Josef Kořenář si v brance Sharks proti Coloradu připsal 30 zásahů | Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hertl potvrdil svou formu z posledních zápasů a po třech prohrách dovedl Sharks k vítězství. V závěru druhé třetiny se český centr dostal společně s Evanderem Kanem za obranu Colorada a snížil na 1:2. Po necelých třech minutách třetí části vyrovnal odchovanec pražské Slavie na 2:2 a v 50. minutě nahrál na vítěznou trefu Erika Karlssona.

Ve vypjaté první třetině zápasu newyorských Rangers s Washingtonem rozhodčí udělili celkem 72 trestných minut, gól ale nepadl. Druhá část vyšla lépe Capitals, dvakrát se prosadil T. J. Oshie a jednu branku vstřelil Nic Dowd.

Na začátku třetího dějství snížil po Chytilově přihrávce před prázdnou branku Alexis Lafreniere, ale minutu a čtyřicet sekund před závěrečnou sirénou Oshie trefil odkrytou branku Rangers a poslal Capitals zpět do třígólového vedení. Americký útočník zkompletoval čtvrtý hattrick v kariéře.

Ještě v 59. minutě snížil svou první trefou v NHL kanadský útočník Morgan Barron, více už ale Rangers nestihli. Capitals porazili newyorský tým podruhé za sebou a vrátili se do čela Východní divize.

NHL
Tampa Bay - Dallas 6:2, Ottawa - Montreal 5:1, NY Rangers - Washington 2:4, Columbus - Nashville 4:2, Minnesota - Vegas 2:3 v prodl., St. Louis - Anaheim 2:3 po sam. nájezdech, San Jose - Colorado 3:2, Calgary - Winnipeg 0:4, Arizona - Los Angeles 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme