Recenze dětského lehátka Nuna Leaf Curv

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Designové lehátko Leaf Curv od značky Nuna na první pohled vůbec nepůsobí jako produkt pro miminka. Zaujme krásným vzhledem a vysokou nosností až 60 kg, takže vám může doma dělat společnost opravdu dlouho a usednout do něho mohou i starší děti. Součástí je hrazdička se třemi hračkami. Lehátko má vyjímací a pratelné polstrování. Vzhledem k jeho vysoké ceně ale překvapí nulové funkce.

Parametry

Maximální nosnost60 kg
Hmotnost5,1 kg
Výška72 x 71 x 45
Nastavitelná opěrka zadne
Roste spolu s dítětemne
Vibracene
Automatické houpáníne
Nastavení intenzity houpáníne
Zvukové efektyne
Ovládání hlasitostine
Typ bezpečnostních popruhů3bodový
Odnímatelný potah (lze prát)ano
Příslušenstvíodnímatelná vnitřní vložka
Přibližná cena5000 Kč

Představení

 

Už při prvním pohledu na dětské lehátko Nuna Leaf Curv vás tak jistě napadne, že vůbec nevypadá jako typický představitel tohoto produktu. Což mnozí ocení – ne každý chce mít v domácnosti nevzhlednou pestrobarevnou konstrukci. Design i celá konstrukce je inspirovaná pohybem padajícího listí, a je tak zajímavé, že lehátko se nehoupe dopředu a dozadu, ale ze strany na stranu. Protože je kompletně mechanické, nemusíte se obávat žádných rušivých zvuků, je velmi tiché. Kvůli nevýrazným barvám a “dospěláckému” designu však nemusí houpačka sklidit úspěch u dětí. Nepříjemnou vlastností je poměrně vysoká cena. Základní dětské lehátko lze koupit cca 4x levněji. Ale za nízkou cenu nemůžete získat tak dobrou kvalitu jako u této holandské značky.

Další varianty

V této modelové řadě se můžete setkat i s dalšími dvěma modely.

  • Nuna Leaf
  • Nuna Leaf Curv
  • Nuna Leaf Grow

Nuna Leaf a Nuna Leaf Curv se liší jen tvarem základny. Curv ji má zahnutou. K obou těmto modelů, lze dokoupit Nuna Leaf Wind (viz další odstavec). Nuna Leaf Grow se liší více. Lze u něj totiž nastavit sklon sezení (to u předešlých dvou nejde). Díky tomu ho lze snadno využívat i pro větší děti. Bohužel to také znamená, že nelze použít modul Nuna Leaf Wind.

Vybavení

Kojenecké lehátko Nuna Leaf Curv vyniká svou vysokou nosností, kterou výrobce deklaruje až do 60 kg. Umístit do něho tedy můžete jak malé miminko a později ho využívat jako příjemné sedátko pro starší děti. Váha samotného modelu činí 5,1 kg, což je poměrně vysoké číslo. Díky této hmotnosti se však můžete spolehnout na perfektní kvalitu konstrukce, která je vyrobena z odolného kovu (nerezová ocel a hliník) a rozhodně se nemusíte bát, že by se snadno poškodila nebo převrátila. Z hlediska nosnosti nebo stability se jedná o skutečně excelentní kousek.

Lehátko není vybaveno systémem pro automatické houpání. Musíte proto vždy přijít a rozhoupat ho manuálně. Pohyb ze strany na stranu přitom trvá zhruba dvě minuty. Pokud byste o automatizaci houpavých pohybů stáli, můžete si dokoupit zařízení Nuna Leaf WIND modul. Připravte si ale další 3 000 Kč. Pokud chcete, můžete houpavý pohyb zajistit aretací, což se hodí například při krmení miminka. Pro zajištění miminka slouží tříbodový pás na velmi silný suchý zip, pro jehož rozepnutí potřebujete značnou sílu – děťátko je tak v bezpečí.

Pro představu jak pohyb vypadá se podívejte na následující video:

Je škoda, že lehátko nelze nijak nastavovat. Primární nastavení je ve sklonu 30°, když si miminko začne chtít sedat vzpřímeně, pás mu to nedovolí. Jedinou možností je bezpečnostní popruh zcela odejmout, čímž ale hrozí pád z lehátka a proto tento postup pro menší děti rozhodně nedoporučujeme.

Vzhledem k vysoké ceně může překvapit, že lehátko je kompletně mechanické. Nečekejte tedy žádné speciální funkce, jako jsou vibrace, zvukové melodie a jiné doplňující funkce. Zároveň ale máte jistotu, že je lehátko perfektně tiché a nebude doma nikoho rušit. Součástí modelu není ani hrazdička s plyšovými hračkami nebo stříška. Obojí si však lze k modelu dokoupit jakožto dodatečné příslušenství. Celkové cena lehátka s tím ale výrazně poskočí nahoru. Při „plné výbavě“ se bavíme o ceně skoro 10 000 Kč a to je za dětské lehátko opravdu vysoká cena. Jen pro představu, hrazdička se třemi jednoduchými hračkami se prodává za 1 000 Kč. Lehátko se může pochlubit alespoň vyjímatelnou vložkou z přírodní bavlny, kterou lze prát v pračce.

Údržba

Lehátko můžete pořídit ve dvou barevných variantách – tmavé a světlé. U obou variant je možné bavlněnou vložku vyprat, takže v případě, že by se miminku povedlo lehátko ušpinit umělým příkrmem nebo mlékem, nemusíte se bát komplikovaného čištění. Některé zkušenosti dlouhodobých uživatelek však zmiňují fakt, že se po několika vypráních na vložce objevily žmolky, proto perte s maximální obezřetností a raději se vyhněte vyšší teplotě či vysokému počtu otáček při ždímání.

Hledáte levnější lehátko?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

9.7 Total Score
Nuna Leaf Curv houpací Cinder

Lehátko Nuna Leaf Curv se nám hodnotí poměrně těžko. Mezi jeho hlavní výhody patří krásný design, který bude výborně ladit s vaším interiérem a potěší všechny, kdo netouží po pestrobarevných miminkovských doplňcích. Na druhou stranu díky tomu vaše dítě nemusí tolik zaujmout. Zajímavý je pohyb ze strany na stranu, který je dle uživatelů miminku velmi příjemný. Negativně musíme hodnotit i nulové funkce a nemožnost lehátko polohovat. Abyste z něho udělali automatický stroj, musíte dokoupit další příslušenství. S těmito doplňky už tak vysoká cena tohoto modelu výrazně stoupá. S ní jde však ruku v ruce perfektní kvalita celého modelu. Celkově však u nás převládá dojem, že je toto lehátko vyrobené spíše pro rodiče, kteří oceňují design a nenápadné provedení, než pro mnohostranné potřeby dětí. Svoje kupce si určitě najde. Jen jich nejspíše nebude mnoho.

PLUSY
  • střízlivý design
  • kvalita
  • zajímavý způsob houpání
MÍNUSY
  • vysoká cena
  • další doplňky si musíte zaplatit
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo