Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Nick Kamen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický zpěvák a bývalý model Ivor Neville „Nick” Kamen zemřel v úterý ve věku 59 let. Byl známý na přelomu 80. a 90. let, v povědomí veřejnosti zůstávají hlavně dvě písničky – I Promised Myself a Each Time You Break My Heart.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kamen

Článek

„R.I.P. nejkrásnějšímu a nejmilejšímu člověku Nicku Kamenovi,” uvedl na sociální síti zpěvák Boy George.

Zpočátku byl Nick Kamen znám hlavně jako model, například z reklamy firmy Levi's. O první singl se pokusil v roce 1986 – šlo o Each Time You Break My Heart z eponymního debutového alba. Producentsky za ním stálo duo Madonna a Stephen Bray a Madonna na této nahrávce zpívá i vokály v pozadí. Druhým singlem byla coververze klasické soulové skupiny z 60. let Four Tops pod názvem Loving You Is Sweeter Than Ever.

V roce 1988 vydal Kamen druhé album Us. V písni Tell Me mu opět pomáhala Madonna. Dnes je asi nejznámější singl I Promised Myself z alba Move Until We Fly. V roce 1990 se stal hitem ve většině evropských zemí.

O coververze I Promised Myself se pokusili třeba Dead or Alive (1999), A-Teens (2004), Basshunter (2009) a Maggers United (2013).

V roce 1992 Kamen nahrál ještě jednu desku, Whatever, Whenever, ale jeho kariéra už tehdy byla na sestupu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám