Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Werner s Mountem skolili Real Madrid, finále Ligy mistrů bude v anglické režii

Soupeřem Manchesteru City bude v istanbulském finále letošního ročníku Champions League londýnská Chelsea, která v semifinálové odvetě zdolala Real Madrid 2:0. "Blues" poslal do vedení ve 28. minutě Timo Werner a postupové razítko obstaral v závěru Mason Mount. První vzájemné utkání skončilo ve Španělsku 1:1.

Timo Werner z Chelsea (vpravo) střílí gól v semifinále LM
zdroj: REUTERS

"Druhý gól jsme mohli vstřelit dřív a být více v klidu, ale teď není prostor na kritiku. Je to fantastický úspěch, velká gratulace týmu," řekl spokojený trenér domácích Thomas Tuchel.

"Bojovali jsme a snažili se, ale oni si zasloužili zvítězit a postoupit. Jsem pyšný na svoje hráče, že se dostali takhle daleko," kontroval jeho protějšek Zinédine Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Real Madrid

Do základní sestavy Realu se vrátil uzdravený kapitán a stoper Ramos, od začátku nastoupila i bývalá ofenzivní opora "blues" Hazard. V útoku Chelsea dostal Havertz přednost před střelcem gólu z úvodního utkání Pulisicem.

Domácí začali aktivněji. Další někdejší hráč Chelsea brankář Courtois v úvodu zastavil Rüdigerovu střelu i Mountův nebezpečný centr. Wernerův gól z 18. minuty ještě neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně Benzemovu tvrdou ránu vyrazil gólman Mendy.

Londýnské mužstvo otevřelo skóre ve 28. minutě. Havertzův lob se od břevna odrazil k volnému Wernerovi a ten zblízka hlavou trefil prázdnou branku. Mendy chvíli nato zvládl i druhý souboj s Benzemou a hlavičku madridského kanonýra vytáhnul nad břevno.

Chelsea mohla zvýšit už krátce po změně stran, ale Havertz znovu zamířil do břevna, tentokrát hlavou. Mount v další nadějné pozici přestřelil branku a Havertze tváří v tvář vychytal Courtois. Jeho protějšek Mendy zlikvidoval pokus z úhlu od nevýrazného Hazarda. Další šanci domácích z brejku poté zahodil Kanté, který také nepropálil belgického brankáře.

Svěřenci kouče Tuchela měli ve druhé půli hru pod kontrolou a rekordního třináctinásobného šampiona Ligy mistrů nepouštěli ke své brance. V 85. minutě navíc přidali pojistku, když akci Kantého a střídajícího Pulisice zblízka zakončil Mount střelou do odkryté svatyně.

"Každý míč byl od nás nebezpečný. Nikdy jsme nepolevili. Ve druhém poločase to v defenzivě bylo ještě lepší. Podali jsme fantastický výkon," chválil Tuchel.

Real utrpěl první soutěžní porážku po devatenácti zápasech. "Musíme se zlepšit v přechodu do útoku. Neměli jsme žádné jasné šance, oni jich měli spoustu," uznal Zidane.

Finále se v Istanbulu uskuteční 29. května.

Chelsea FC - Real Madrid 2:0 (1:0)

Branky: 28. Werner, 85. Mount. Rozhodčí: Orsato - Giallatini, Preti - Irrati (video, všichni It.). První zápas: 1:1, postoupila Chelsea. ŽK: Jorginho, Christensen, Mount - Ramos, Nacho, Kroos, Valverde. 

Chelsea: É. Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta (88. James), Kanté, Jorginho, Chilwell - Havertz (90.+4 Giroud), Werner (67. Pulisic), Mount (89. Zijach). Trenér: Tuchel.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Ramos, F. Mendy (63. Valverde) - Kroos, Casemiro (76. Rodrygo), Modrič - Vinícius Júnior (63. Asensio), Benzema, Hazard (89. Mariano Díaz). Trenér: Zidane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články