Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hruban po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů: Neproměnit tolik otevřených střel je cesta do záhuby

Zklamání. Zklamání z nevyužitých příležitostí i opětovného výpadku ve čtvrtfinále Final Eight Ligy mistrů. To cítil po utkání s tureckou Karsiyakou nymburský basketbalista Vojtěch Hruban. Český mistr v důležitém duelu prestižní soutěže doplatil na špatnou úspěšnost pokusů za tři body (22,2%) či trestné hody (57,9%) a po porážce 73:84 nevyužil možnost dosáhnout na největší úspěch v klubové historii.

Vojtěch Hruban
zdroj: ČTK/PR/ERA Basketbal Nymburk/David Šváb

"Naše střelba nebyla dobrá. Nedali jsme spoustu trojek, a stejně tak i trestných hodů. Neproměnit proti týmům, jako je Karsiyaka, tolik otevřených střel a šestek, je cesta do záhuby. Soupeř předvedl velmi dobrý výkon a musíme mu pogratulovat. My jsme samozřejmě zklamaní, ale takový je život," řekl Hruban.

Nymburk utržil v letošním ročníku prestižní soutěže teprve čtvrtou porážku ze 13 zápasů, avšak v nejméně vhodný moment. Navzdory tomu, že se Karsiyaka potýkala před finálovým turnajem v Nižním Novgorodě s koronavirem, byla v utkání efektivnější a v obraně důraznější. Na doskoky vyhrála 47:43, nastřádala dokonce i sedm bloků. Hlavní hvězdou byl Raymar Morgan, který nasbíral 18 bodů a 16 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Nymburku v Lize mistrů končí

"Mohli jsme spoustu věcí udělat lépe. Mohli jsme hrát víc tvrdě, mít lepší obranu, předávat si lépe míč, zakončovat efektivněji. Když se dostanete na takovou úroveň, je to prostě o využívání šancí a detailech," přiznal Obasohan.

Podle Hrubana byla rovněž chyba, že Nymburk přistoupil na styl hry svého soupeře a nevyužíval naopak své silné stránky v podobě rychlého přechodu do útoku. "Nehráli jsme v tempu, jak jsme zvyklí, a přizpůsobili se tempu Karsiyaky. Bojovali jsme, ale nebyla tam prostě potřebná kvalita," uvedl Hruban.

Turecký celek tak po vyřazení Nymburka narazí v pátečním semifinále na Zaragozu, která předtím porazila domácí Nižnij Novogorod 86:78. "Bude to hezký zápas. Na turnaji, jako je tenhle, kdy ale o všem rozhoduje jeden zápas, vidím šance 50:50. Pokud však budou mít hráči Karsiyaky ještě dost sil na dalších 40 minut, viděl bych je i na postup do finále," dodal Hruban.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články