VIDEO: Na Benediktu používejte velké bezplatné parkoviště, před amfiteátr už nezajíždějte!
Velké parkoviště u Benediktu je bezplatné. Dřív tu býval autobazar. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - U sportovního a rekreačního areálu Benedikt vzniklo velkokapacitní parkoviště pro návštěvníky. Nabízí dostatek míst a je zdarma. Na jeho místě stál autobazar, ale pamětníci si vzpomenou, že kdysi již jako parkoviště pro Benedikt sloužilo.

Na parkovišti by měli parkovat i návštěvníci, kteří jsou zvyklí s autem zastavit naproti amfiteátru. To dál už není možné. „Je to ta část od malého kruhového objezdu k vodní hladině. Rozhodli jsme se pro to, že si myslíme, že velkokapacitní parkoviště je dostačující pro návštěvníky. Kvůli bezpečnosti dál nebudou parkovat auta v té zadní části,“ vysvětlil náměstek primátora města Mostu Marek Hrvol.

Kvůli společnému provozu motoristů a sportovců docházelo v této malé části areálu ke kolizním situacím. Dále tam budou moci zajíždět jen majitelé nemovitostí a dopravní obsluha.

Benedikt je po léta vyhledávanou sportovní a relaxační lokalitou. Navštěvují jej nejen obyvatelé nedalekého sídliště Liščí Vrch, ale i ze vzdálenějších míst města a okolních okresů. Areál Benediktu je rekultivovanou plochou po těžbě uhlí. Nabízí možnost rybaření, koupání, několik sportovních hřišť a dvoukilometrový okruh pro běžce, inline bruslaře či cyklisty.

https://www.youtube.com/watch?v=VkRTS7cIbMI

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru