Alžběta (56): Byla jsem nakoupit a v obchodě jsem se zapovídala, doma se manžel nestačil divit

Ráda chodím nakupovat – v jednom z našich obchodů mám kamarádku, se kterou si vždycky povídám. Jsem ten typ, co obchází nejrůznější akce, a ona mě vždycky o všech informuje. Jednou jsme se ale spolu zapovídaly až moc.

Všechno, co je v akci

Ten den měl obchod akce na všechny oblíbené potraviny, na maso, uzeniny, máslo a podobné věci. Logicky tam bylo docela narváno, lidí hodně – a každý šel po akčním zboží. Nemám tyhle tlačenice ráda, a přesto si nákupy v den akcí nikdy neodpustím, už jsem prostě taková. Navíc tam vždycky potkám někoho známého, a hlavně prodavačka je moje dlouholetá kamarádka, takže mám tyhle nákupy vlastně jako zábavu i přes ty davy lidí.

Tohle je ještě vaše?

U pokladny byl docela frmol, přede mnou byla paní, která nakupovala podobné věci jako já, a protože pás jel rychle, ani jsme tam nestihly naše nákupy oddělit. Paní prodavačka rychle pípala, dokonce další paní chtěla naúčtovat už i můj nákup. Nemohly jsme se shodnout, co je čí, a docela jsme se i pobavily. Alespoň, že jsme se nehádaly.

Pak přišla moje kamarádka, která měla zrovna pauzu, a začala si se mnou povídat. Do toho už byl můj nákup napípaný, ale paní nestíhala ten svůj dávat do tašek, tak jsme se tam docela střetly a zdržely, ale nákupy jsme si rozdělily. Pak se ta paní otočila a také poznala mou kamarádku prodavačku.

Na kus řeči

Za chvilku jsme už stály o kousek dál za pokladnou, obě jsme si opřely tašky o zeď a začaly jsme si povídat. Zapovídaly jsme se asi na patnáct minut, když už pak musela naše společná známá jít zase pracovat, rozešly jsme se a každá si vzala tašku s nákupem.

Co jsi to prosím tě nakupovala?

Doma jsem nákup vybalovala a manžel mi asistoval, když tu kromě masa, másla a dalších věcí začal tahat dámské vložky, tampóny, a dokonce i kondomy. Speciálně ty vzal do ruky a začal mi s nimi mávat před obličejem. Nechápal, na co tohle kupuji, tampóny ani vložky já už dávno nepotřebuji a kondomy jsme s manželem nepoužívali nikdy, takže si malou chvíli myslel, že mám milence, což byl samozřejmě nesmysl.

Za chvíli mi zvonil telefon a volala mi kamarádka prodavačka, že jsme si s tou druhou paní musely vyměnit tašky, jestli už jsem doma. Manžel se uklidnil a paní si pro svou tašku hned přijela a dala mi tu mou.

No jo, stejné igelitky a podobný nákup nás zmátl a každá jsme sáhly po tašce, která patřila té druhé. V jednu chvíli jsem ale opravdu nevěděla, jak to manželovi vysvětlit.

Tento článek vychází z příběhu zaslaného naší čtenářkou. Přestože redakce zná pravé jméno čtenářky, z důvodu ochrany soukromí byla všechna v článku uvedená jména pozměněna. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu