Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2021 7:52
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Ruští agenti z Vrbětic byli povýšeni, dnes pracují přímo pro Kreml pod dohledem Putina, tvrdí investigativní novinář

Ruští agenti z Vrbětic byli povýšeni, dnes pracují přímo pro Kreml pod dohledem Putina, tvrdí investigativní novinář
Zdroj: Policie ČR
NEWS ÚTOK VE VRBĚTICÍCH
Uložit Uložené

Za své „zásluhy“ si podle všeho vysloužili významné místo v Kremlu.

Z tajných agentů se údajně stali zaměstnanci Kremlu. Alexandr Miškin a Anatolij Čepiga, o kterých se hovoří jako o hlavních podezřelých v případě výbuchu muničního skladu v českých Vrběticích i otravy Sergeje Skripala ve Spojeném království, postupem času získali pracovní pozice přímo v Kremlu pod dohledem prezidenta Vladimira Putina. Ve videu zveřejněném na YouTube kanálu ruského opozičníka Navalného to tvrdí investigativní novinář z Bellingcatu Christo Grozev.

Nejde ale o trest, spíše o povýšení, vysvětluje ve videu novinář Christo Grozev z investigativní skupiny Bellingcat. Miškin i Čepiga podle něj museli opustit rady tajné služby GRU po medializovaných pokusech o otravu Sergeje Skripala, a tak si za své zásluhy vysloužili povýšení do Moskvy.

Doporučeno
Opoziční lídr Alexej Navalnyj umírá, ale ruská vláda ho přinutí žít, tvrdí politolog Alexander Duleba (Rozhovor) Opoziční lídr Alexej Navalnyj umírá, ale ruská vláda ho přinutí žít, tvrdí politolog Alexander Duleba (Rozhovor) 24. dubna 2021 14:30
Domů
Sdílet
Diskuse