Tip na jarní pomazánku z kozího sýra
Jak si představujete typicky jarní snídani, svačinu nebo večeři? Třeba jako krajíc křupavého chleba namazaný čerstvě připravenou pomazánkou z kozího sýra a posypaný krájenými ředkvičkami s jarní cibulkou? S chutí do toho! Stačí vám k tomu jenom pár surovin. Váháte nad výběrem kozího sýra? Naprosto luxusní záležitostí je aktuální vítěz ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji – KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ DLOUHO ZRAJÍCÍ od Markéty Palánové ze Sýrárny Jezeřany – Maršovice. Je vyroben z neodstředěného kozího mléka vlastní produkce. Bochníky zrají nejméně 9 měsíců, proto má lehce nažloutlý sýr příjemné aroma.
Zdroj fotografií a informací: regionalnipotravina.cz
Jarní pomazánka z kozího sýra
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
3 vejce
100 g kozího sýru přírodního dlouho zrajícího od Markéty Palánové, Sýrárna Jezeřany – Maršovice
160 g žervé nebo pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
30 g másla
1 svazek ředkviček
3 jarní cibulky
svazek pažitky najemno
Postup:
1. Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a dáme do lednice vychladit.
2. Kozí sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle, jaké máme, a dáme do mísy.
3. Přidáme žervé, majonézu a hořčici. Nakonec nastrouháme i vychladnutá vejce a máslo.
4. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.
5. Servírujeme s ředkvičkou a jarní cibulkou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Zahradníkovo jaro: Jak si usnadnit domácí pěstování zeleniny
- Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny typy dovolené
- Jak na výběr čerpadla pro filtraci a vypouštění bazénu?
- Začínáme se sladkovodním akváriem: Malý průvodce pro začátečníky
- Co je třeba vědět, než se pustíte do stavby skleníku, bazénu či chatky? Jak na drobné zahradní stavby podle nového stavebního zákona
- Dřevěná konstrukce při požáru mnohdy překoná ocelovou. Proč dřevostavba špatně hoří?