Nabídku Lukefry s díky odmítl. „Rozhodně toho ani trochu nelituji. Samotný koncept, při kterém bych byl tři měsíce zavřený ve vile a prakticky pořád sledovaný štábem, je mi proti srsti. Tematice televizních reality show se věnuji dlouho, dlouhodobě se ve své produkci věnuji odkrývání televizního zákulisí a vím, jak podobné reality show fungují,“ prozradil Šípu s tím, že ne vždy se v reálu všechno odehraje tak, jak posléze vidíme na televizních obrazovkách.

„Nechtěl jsem být součástí dalšího uměle vytvořeného kontroverzního dramatu a též jsem nechtěl klesnout k té hloupé a přímočaré honbě za sledovaností a pozorností, ke které se nyní snižují ostatní účastníci za hlasitého potlesku televize Prima,“ přiznává.

Jelikož se už roky zaobírá televizním prostředím, nezapomněl LIKE HOUSE zhodnotit jako pořad. „Divákovi takový formát nepřináší vlastně nic – běžný život influencerů je úplně jiný, než je prezentovaný v televizi, názory, které v pořadu zaznívají, jsou extrémního rázu a rozhodně neodpovídají tomu, jak k této práci přistupuje řada jiných influencerů, a mně osobně výsledek nepřijde ani nijak zábavný,“ nezastírá youtuber a pouští se do jiného tématu, a to zákulisních intrik produkce. Právě ta je totiž v reality show klíčová. Mnohdy vytváří děj jen ona, a ne samotní aktéři.

Posvátné soukromí? Produkce nezná meze

„Pozastavuji se nad tím, že ačkoliv mě produkce do telefonu ujišťovala, že natáčet se mají pouze plánované aktivity během dne, většina pořadu je složena ze záběrů opilých účastníků natáčených v pozdních nočních hodinách a ostře zasahujících do soukromí vystupujících,“ uvádí Lukefry.

Zarážející je ještě jiná věc. Ve většině pořadů tohoto typu jsou účastníci placeni, ale v LIKE HOUSE to zřejmě chodí jinak.
„Finančně mi za pořad nenabídli nic, bylo mi tvrzeno, že celé účinkování nemá být finančně ohodnoceno. Jedinou motivací tak zřejmě zůstává potenciální finanční výhra,“ podotýká. Vzhledem k tomu, jakými finančními prostředky disponuje druhá největší komerční televize u nás, je tento fakt poměrně šokující.

Celá kauza je zbytečně nafouknutá, tvrdí Lukefry

Lukefry je rád, že zůstal jen divákem, byť sporadickým. Kvůli svému komentovanému videu zhlédl pár dílů, ale z jeho odpovědí lze vytušit, že na gauči u televize každý večer nečeká. I proto se ke kauze, tedy k údajné nevěře Datla s Bárou, která celou reality show hýbe, nechce příliš vyjadřovat.

„Kauzu Datla a Báry bych nerad veřejně komentoval, sám neznám pravdu. Přijde mi akorát, že je celá zbytečně nafouknutá a stal se z ní akorát reklamní prostředek k propagaci pořadu samotného a sociálních sítí zúčastněných,“ prozradil svůj pohled na věc youtuber, který na svém kanálu s chutí glosuje i jiné bizarní televizní pořady.