Vévodkyně z Cambridge je považována za jednu z největších módních inspirací současnosti. Za to ovšem nemůže jen její vytříbený vkus, ale také její štíhlá postava, na které se stylové outfity perfektně vyjímají. Kate Middleton totiž na svém zevnějšku tvrdě pracuje. A i když nikdy neměla problém s nadváhou, před svým velkým dnem, kdy si vzala prince Williama, musela rychle shodit několik kilogramů, aby se vešla do šatů. Pomocníkem jí byla Dukanova dieta.

Oblíbená dieta celebrit

Nejde přitom o neznámý trik v rychlém hubnutí. Dukanově dietě propadlo mnoho hollywoodských celebrit, mezi něž patří například Jennifer Lopez. Jde o stravování, při němž se konzumuje potrava s vysokým obsahem proteinů a nízkým obsahem sacharidů. Skládá se ze čtyř částí – útočné, výletní, konsolidační a stabilizační. „Je to v podstatě vysokoproteinový plán následovaný postupným zařazováním malého množství celozrnných sacharidů a spousty čerstvého ovoce a zeleniny,“ vysvětlila výživová poradkyně Susie Burrell pro web Coach.

Čtyři fáze

Během první fáze, tedy útočné, je povoleno jíst jen proteiny, což znamená jen maso, ryby, případně vejce. Tato část diety trvá čtyři až šest dní. Následuje fáze výletní, která již dovoluje konzumaci zeleniny. Konsolidační část do jídelníčku opět zařazuje ovoce, zdravé sacharidy, sýry, a dokonce povoluje dvě „oslavná“ jídla týdně. Trvání těchto částí je závislé na tom, kdy se jedinec dostane na ideální váhu.

Poslední fáze, stabilizační, pak má dle původního dietního plánu trvat celý život. Vyžaduje totiž dodržování útočné fáze jeden den v týdnu, čili jeden den v týdnu je nutné jíst jen proteiny. Ačkoliv je dieta velmi efektivní, není vhodná pro každého.

Její držení se rozhodně nedoporučuje lidem, kteří mají problém s metabolismem či trpí cukrovkou. Na druhou stranu, pro ostatní je velmi dobrým pomocníkem. Podle poradkyně Burrell například pomohla lidem, kteří v životě vyzkoušeli nejrůznější diety, ale žádná z nich jim nepřinesla kýžené výsledky.

Zdroj: https://coach.nine.com.au