Bývalý šéf fúzí a akvizic ČEZ Vladimír Schmalz je v posledních letech hlavně čilým investorem. Své peníze vložil do několika projektů, jako jsou například technologičtí MonkeyData, Lemonero nebo i do zemědělství budoucnosti

Velké naděje vkládá i do skupiny Edua Group zastřešující jazykové školy jako James Cook Languages, Jipka nebo Tutor. Pandemie mu ale trochu zamíchala kartami.

„Tržby za loňský rok měly velký, čtyřicetiprocentní propad. V absolutní hodnotě jsme na tržbách přišli asi o 100 milionů. Nyní se pečlivou, úpornou každodenní prací vracíme pomalu zpět,“ vypočítává v dalším Forbes Byznys podcastu investor a majitel Edua Group Vladimír Schmalz.

Tržby skupiny podle něj loni klesly v absolutním vyjádření na zhruba čtvrt miliardy korun.

A v podcastu zároveň přiznává, že pandemie mu trochu časově oddálila cíl vytvořit z Edua Group miliardovou firmu.

„Covid nám do toho hodil silné vidle, ale my se toho nevzdáváme,“ říká Schmalz, kterému ovšem nyní dělají radost takzvané hydroponické skleníky, ve kterých v okolí severočeských Tušimic vyrůstají rajčata, která se pak objevují na pultech českých obchodů.

„Dává to ekonomický smysl po všech stránkách,“ potvrzuje Schmalz a věří, že brzy půjde o miliardový byznys.

Jak se zainvestovaným projektům Vladimíra Schmalze daří? Jakou uplatňuje investorskou strategii a přemýšlí už i o exitech? A jak jako bývalý vrcholový manažer největšího českého energetického podniku vidí budoucnost energetiky? To vše uslyšíte v dalším podcastu.