InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krajský a budějovický zastupitel František Konečný vystupuje z ANO

František Konečný

František Konečný

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Krajský a budějovický zastupitel František Konečný oznámil své vystoupení z hnutí ANO. Sdělení dnes rozeslal médiím s konstatováním, že hnutí opouští po osmi letech. "Když jsem do hnutí vstupoval, věřil jsem, že zásady tenkrát preferované, tj. zejména boj proti korupci, proti papalášství a odborná práce ve prospěch občanů budou platit i v Českých Budějovicích," napsal.

 

"Má nespokojenost vyvrcholila papalášským chováním exnáměstka primátora Viktora Lavičky a primátora Jiřího Svobody (oba z hnutí ANO). Viktor Lavička se jako náměstek primátora pro dopravu nechal současně více než rok zaměstnávat v jím řízeném Dopravním podniku města ČB. Primátor Jiří Svoboda odmítl od 12. dubna letošního roku pomoci Očkovacímu centru v Českých Budějovicích, přestože ještě celý duben byla velká část úředníků města doma a někteří by rádi na očkovacím centru pomohli. O pomoci jiným subjektům (v tomto případě Jihočeskému kraji) nerozhodují úředníci, ale politici. Výmluvy primátora jsou v této souvislosti ostudné. Do dnešního dne se žádná z uvedených osob za svá morální pochybení veřejnosti neomluvila," vysvětluje dále František Konečný své rozhodnutí a sdělil, že městským i krajským zastupitelem zůstává. 

Pokud jde o kauzu s náměstkem Lavičkou, který přiznal, že měl u Dopravního podniku dohodu o provedení práce a posléze rezignoval, Konečný upozornil, že se nejprve snažil tuto věc řešit v krajském vedení ANO přes primátora Svobodu a poslance sněmovny a radního města Romana Kubíčka. Protože ale nebyla vůle řešit tuto věci uvnitř hnutí, poukázal na střet zájmů náměstka Lavičky na budějovickém zastupitelstvu. 

 

Odveta na sebe nenechala dlouho čekat. Na krajském zastupitelstvu 29. dubna klub ANO vyměnil svého předsedu, zbavil této funkce Františka Konečného a do čela dal Jiřího Svobodu. Ten pak v diskusi o ukončení výpomoci městských úředníků v očkovacím centru sděloval, že jako primátor nemůže zasahovat do pracovně právních vztahů a o ukončení výpomoci v Očkocentru rozhodl tajemník magistrátu Zdeněk Řeřábek. 

Hnutí ANO také dosud nezveřejnilo kandidátku do sněmovních voleb, o pořadí na ní stále probíhají vnitřní boje. Údajně chce být v Jihočeském kraji jedničkou kandidátky ministr vlády. 

Diskuse k článku - 13 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Pane Šípe, 1,6 bilionu je pakatel proti tomu, co tady rozkradly strany SPOLU za éry svých vlád. Včetně rozpuštěných prostředků z důchodového fondu do státního rozpočtu. A jedna ráda na závěr. Pokud neumíte správně napsat anglicky slovo vedoucí osobnost, tak to raději napište česky, protože jinak jste pro smích, včetně Vašich prognóz ovlivněných Kantarem, Seznamem zprávy, a dalšími protivládními spolky.

    Vloženo 7.5.2021 20:42:20

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Podepisuji se pod Váš příspěvek. Přesné a věcné.

      Vloženo 7.5.2021 21:28:07

  • Vladimír Šíp - oprava 

    Reagovat

     

    Tohle fakt musím napsat:
    Rozpad ANO/NE 2011 na poctivější a nepoctivé jsem přepověděl již v roce 2018. ANO/NE 2011 bude mít velký problém se sestavením kandidátky i v JČ.
    Kluci a holky co vsadili na křeč postkomunistů a poststbistů a pomohlo jim to k moci, budou mít teď trochu problém. Ono stačí jen analyzovat kolik lidí zbytečně zemřelo na Covid-19. Řekl bych, že v porovnání s Rakouskem je těch zbytečně zemřelých asi 20.000. V porovnání s Jižní Koreou až 27.000. Máme ještě taky docela šanci, že když budeme v říjnu volit P+S a SPOLU, tak se až tak moc nerozkrade 1,6 bilionu co má jí z EU na obnovu společnosti po Covid-19. Můj odhad je, že ANO/NE 2011 bude mít maximálně 16%, protože už i senioři pochopili, že se hraje o budoucnost jejich dětí. Taky je třeba myslet na fakt, že KSČ(m) 4 roky držela STBfert u moci a taky je jí to třeba zakalkulovat do výsledku. Zde přepovídám v JČ 3,9%. Takže jaksi je úplně jedno, koho bude mít ANO/NE 2011 na kandidátce jako leadra. Pokud by to byl např. Havlíček, tak tady bude mít ANO/NE 2011 10%.

    Vloženo 7.5.2021 12:29:43

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jasně, je třeba myslet na děti, otevřít dveře dokořán novým spoluobčanům z tramtárie. Jenom d..il může volit ty dva slepence zvané demožumpa. Až budete každý rok platit daň z nemovitosti, jak to zfetovanci navrhují, choďte plakat jinam, vy vědmo.

      Vloženo 7.5.2021 17:25:53

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        dejte si prášek a zkuste nám všem najít, kde to zfetovanci navrhují. Zase jste sednul na lep hoaxum. vy asi musíte mít doma hrncu a ionizátorů....

        Vloženo 7.5.2021 18:55:26

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Najděte si to sám, chytrolíne. Preášekj si vemte místo mne, já ho nepotřebuju.

          Vloženo 7.5.2021 19:17:37

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            já jsem to nenašel, je to hoax hlupolíne

            Vloženo 7.5.2021 19:24:28

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        daň z nemovitosti platíme už desetiletí, ty jsou hrozný ty zfetovanci, co to kdy vymysleli.

        Vloženo 7.5.2021 20:47:16

  • Vladimír Šíp 

    Reagovat

     

    Rozpad ANO/NE 2011 na poctivější a nepoctivé jsem přepověděl již v roce 2018. ANO/NE 2011 bude mít velký problém se sestavením kandidátky i v JČ.
    Tohle fakt musím naspast:
    Kluci a holky co vsadili na křeč postkomunistů a poststbistů a pomohlo jim to k moci, budou mít teď trochu problém. Ono stačí jen analyzovat kolik lidí zbytečně zemřelo na Covid-19. Řekl bych, že v porovnání s Rakouskem je těch zbytečně zemřelých asi 20.000. V porovnání s Jižní Koreou až 27.000. Máme ještě taky docela šanci, že když budeme v říjnu volit P+S a SPOLU, tak se až tak moc nerozkrade 1,6 bilionu co má jí z EU na obnovu společnosti po Covid-19. Můj odhad je, že ANO/NE 2011 bude mít maximálně 16%, protože u i senioři pochopili, že se hraje o budoucnost jejich dětí. Taky je třeba myslet na fakt, že KSČ(m) 4 roky držela STBfert u moci a taky její to třeba zakalkulovat do výsledku. Zde přepovídám v JČ 3,9%. Takže jaski je úplně jedno, koho bude mít ANO/NE 2011 na kandidátce jako leadra. Pokud by to byl např. Havlíček, tak tady bude mít ANO/NE 2011 10%.

    Vloženo 7.5.2021 11:58:57

  •  

    Reagovat

     

    Má recht.

    Vloženo 7.5.2021 10:53:16

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    ANO, dobře udělal. Proč ale do spoku Slováka a komunistů kolem něho lezl?

    Vloženo 6.5.2021 17:03:15

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace