Mají zkušený tým. My jsme nedokázali zakončovat, mrzí Hrubana vyřazení z basketbalové Ligy mistrů

Basketbalisté Nymburka nezvládli čtvrtfinálový duel Ligy mistrů a do semifinále nepostoupili. Středočeši prohráli s tureckým Pinareem Karsiyaka 73:84 a mezi nejlepší čtyři týmy se neprobojovali podruhé za sebou. Vojtěch Hruban po zápase uznal kvalitu soupeře.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Hruban

Vojtěch Hruban | Zdroj: Profimedia

„Oni mají zkušený tým, který ví, jak tyhle koncovky hrát. Pak si dobře podali balon, trefili pár trojek a my na to nedokázali odpovědět. Naše střelba z dálky dnes nebyla úplně přítomná, ale i po košem jsme měli špatné procento, nedokázali jsme zakončovat,“ vidí příčiny prohry Hruban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, kde viděl příčiny vyřažení z basketbalové Ligy mistrů Vojtěch Hruban

Basketbalisté Nymburka jsou známí rychlou hrou, kterou jim hráči Pinaru Karsiyaka v průběhu zápasu nedovolili hrát.

„Oni to zpomalovali a věděli, co chtěli udělat. Myslím ale, že i když se hrálo v takovém tempu, tak jsme měli šanci vyhrát, nesměli bysme ale upustit od toho, co jsme hráli celý rok,“ vysvětluje jedenatřicetiletý basketbalista. Ten ze svých spoluhráčů v zápase cítil hlavně nervozitu a přemotivovanost.

„Myslím, že jsme se dostali pod moc velký tlak, protože jsme cítili, že bychom v tom turnaji chceme dojít co nejdál. Tak jsme to před zápasem cítili a když jsme přišli na plac, tak jsem ze spousty kluků cítil nervozitu a nějakou nejistotu, což byl pak samozřejmě problém,“ hledá příčinu neúspěchu Hruban, který však věří, že i příští rok mají basketbalisté Nymburka šanci se na turnaji Final Eight znovu ukázat a konečně prolomit bránu čtvrtfinále.

Měli jsme na to, shodují se

Vzhledem ke svému věku ale třetí nejlepší střelec v historii klubu neví, zda bude ještě součástí týmu. O to víc je vyřazení z Ligy mistrů těžší.

„Mě se to teď hrozně blbě hodnotí, protože ty emoce jsou velký a zklamání je velké, protože ten zápas jsme mohli vyhrát a víme, že jsme nehráli dobře. Nezbývá, než to skousnout,“ neskrývá frustraci Vojtěch Hruban.

Jeho spoluhráč Jakub Tůma si byl jistý tím, že Středočeši mají mužstvo na to postoupit do semifinále Ligy mistrů a zahrát si tak o cenné kovy. I když s týmem vypadl ve čtvrtfinále už podruhé tak věří, že se úspěchu dočká. I tak ho ale mrzí, že Nymburk nehrál svoji hru.

„Jak říkal trenér, časem to přijde. Tohle jsou obrovské zkušenosti. Strašně jsme se přizpůsobili soupeři a vůbec neplnili, co jsme chtěli, soupeř nás zpomalil. Měli jsme špatné procento trojek, nebyl to náš zápas.“ Doplňuje Jakub Tůma.

Semifinálové duely basketbalové Ligy mistrů jsou na programu v pátek.

Ondřej Čerbačeský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme