Házenkáře ve skupině na mistrovství Evropy čeká Španělsko, Švédsko a Bosna a Hercegovina

Čeští házenkáři si na lednovém Euru, které společně hostí Maďarsko a Slovensko, zahrají s vítězem posledních dvou kontinentálních šampionátů Španělskem. Dalšími soupeři národního týmu v základní skupině E v Bratislavě budou úřadující vicemistři světa Švédové a Bosna a Hercegovina. Rozhodl o tom čtvrteční los v Budapešti.

Budapešť (Aktualizováno: 18:42 6. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Bečvář

Roman Bečvář | Zdroj: Reuters

Los rozdělil 24 účastníků šampionátu do šesti čtyřčlenných skupin. Z každé skupiny postoupí první dva týmy do další fáze turnaje, kterou budou dvě šestičlenné skupiny. Euro začne 13. ledna a vyvrcholí 30. ledna finálovým zápasem v Budapešti.

Svěřenci trenéra Rastislava Trtíka si účast na závěrečném turnaji vybojovali díky druhému místu v kvalifikaci, která skončila v minulém týdnu.

Český tým se na mistrovství Evropy představí potřetí za sebou, vloni obsadil 12. místo a v roce 2018 šestou příčkou vyrovnal maximum v samostatné historii. Od roku 2008 chyběl národní celek na Euru jen jednou.

Složení základních skupin:

Skupina A: Slovinsko, Dánsko, Severní Makedonie, Černá Hora.

Skupina B: Portugalsko, Maďarsko, Island, Nizozemsko.

Skupina C: Chorvatsko, Srbsko, Francie, Ukrajina.

Skupina D: Německo, Rakousko, Bělorusko, Polsko.

Skupina E: Španělsko, Švédsko, ČR, Bosna a Hercegovina.

Skupina F: Norsko, Rusko, Slovensko, Litva.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme