Jak se zbavit závislosti na klasických cigaretách? Řešením může být přechod na elektronické modely

Dávno pryč jsou doby, kdy kouření bylo známkou elegance, určitého společenského postavení a módní záležitostí. V současnosti jsou klasické cigarety výrazně na ústupu. Jenže kuřáci mají často problém s tím, že se svého zlozvyku nemohou zbavit, a to ani tehdy, když opravdu chtějí. Přestat ze dne na den dokáže jen minimum lidí. Je tedy dobré si postupně přivykat na nižší dávky nikotinu, k čemuž dopomůže přechod na elektronické cigarety.

Hlavní přednosti elektronických cigaret

Při běžném spalování tabáku a vdechování kouře z něj se do těla kromě nikotinu dostávají stovky dalších škodlivých látek. Obsah nikotinu je navíc u klasických cigaret výrazný a nelze jej při vdechování prakticky nijak ovlivnit. Elektronické cigarety jsou v tomto směru lepší, neboť do těla nedostáváte například vysoce škodlivý dehet, pouze čistý nikotin. Jeho hodnotu navíc můžete ovlivnit dle toho, jak silnou náplň do elektronické cigarety zvolíte, tudíž se dá s pomocí e-cigarety postupně snižovat závislost.

U elektronické cigarety škodíte méně nejen sobě, ale také svému okolí, neboť odpadá problém s takzvaným pasivním kouřením. Lidé, kteří jsou ve vaší blízkosti, se nemusejí obávat vdechování kouře, protože z elektronické cigarety vychází pouze aromatizovaná vodní pára.

Jednorázová elektronická cigareta

Existuje řada modelů elektronických cigaret. Jako vášniví kuřáci, kteří k novinkám nemáte zrovna kladný vztah a nechcete rovnou investovat do běžné e-cigarety, můžete zvolit levné, přitom velmi zajímavé řešení. Je jím jednorázová elektronická cigareta, jež vám vydrží na zhruba 300 – 500 potahů v závislosti na konkrétní značce a modelu. Na základě vyzkoušení jednorázové e-cigarety si pak ověříte, že kouření může být skutečně méně škodlivé, bez zbytečného vdechování kouře, přitom dokonce chutnější. Jednorázové elektronické cigarety se dnes prodávají s řadou příchutí. Namátkou jde kromě klasického tabáku o mentol, broskev, mango apod.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*